Noutati :

Peste 2 milioane de lei pentru biserici in 2017, la Timisoara. Cum vor fi folositi banii?

12 mai, 2017 - 07:11 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Investitiile in lacasurile de cult din Timisoara vor continua si in 2017, iar consilierii locali au fost si de aceasta data darnici cu sumele alocate pentru cultele religioase recunoscute in Romania.

CITESTE SI: Sarbatoare la Timisoara! Ce se intampla in centrul orasului la sfarsit de saptamana? 

Cei mai multi bani vor merge catre catre cultul ortodox, 1.550.000 de lei. Din acestia, cea mai importanta suma, 350 de mii de lei vor merge catre parohia din Mehala, si vor fi folositi pentru lucrari de refatadare, modernizare, reparatii si consolidare la biserica parohiala. Alti 180 de mii de lei vor fi alocati pentru lucrari de reabilitare totala interioara si exterioara la Centrul Eparhial Administrativ de pe strada Mihai Eminescu. De 150 de mii de lei va beneficia parohia Cetate si de 120 de mii cea din Fratelia, restul sumelor alocate fiind de 100 de mii de lei sau mai mici pentru alte 11 obiective.

CITESTE SI: Cartierele din Timisoara care au ‘castigat’ locuri de parcare!

Cultul ortodox ucrainean a primit 50 de mii de lei care vor fi folositi pentru lucrari de edificare a bisericii parohiale. Cultul greco catolic a primit 150 de mii de lei pentru lucrarile de construire a bisericii de pe strada Verde, iar cultul evanghelic-lutheran va primi 50.000 de lei.

CITESTE SI: Razie in piata la Timisoara! Politistii au avut nevoie de o duba la plecare

Cultul romano-catolic a primit 300 de mii de lei, suma care va fi folosita pentru conservarea si restaurarea vitraliilor de la biserica Millenium, dar si pentru diferite lucrari de reparatii la Episcopia Romano-Catolica si la biserica Sfanta Ecaterina din cartierul Cetate.

Celelalte culte religioase din Timisoara au primit 175 de mii de lei, care vor fi folositi pentru lucraru de constructie, amenajare sau proiectare ale diferitelor biserici, sau pentru montarea de sisteme impotriva traznetelor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Super…ne vom ruga mai bine să aibe oamenii bolnavi din spitale tot ce le trbuie şi să nu mai fie nevoiți să aducă de acsă seringi, faşe, şi toate cele de trebuință unei intervenții şi nu numai..
    .