Peste 2 milioane de euro pentru modernizarea si extinderea uneia dintre cele mai importante clinici din Timisoara. Banii vin de la Uniunea Europeana

TIMISOARA. Dupa ce in ultimii ani au avut loc lucrari de modernizare si reabilitare a fatadei exterioare si a spatiilor din interior, acum urmeaza noi lucrari la unul dintre spitalele importante din Timisoara.

CITESTE SI: Unda verde pentru tramvaiele noi pe baterii la Timisoara. Banii sunt asigurati. Cand vom vedea pe linii primele garnituri

Totul, dupa ce un nou proiect pe fonduri europene a fost castigat pentru Clinica de ORL a Spitalului Municipal din Timisoara.

Aici urmeaza sa fie reabilitat parterul cladirii ,iar imobilul va fi extins la un regim de inaltime de parter plus 4 etaje. De asemenea, va fi montat un lift si va fi construita o scara pentru a deservi noua constructie.

„Un domeniu prioritar pentru Primaria Timisoara este infrastrcutura pentru sanatate. Ati putut vedea ce multi bani am alocat pentru sanatate de la bugetul local si cate programe transfrontaliere am generat si implementat. Acum suntem bucurosi ca s-a aprobat proiectul de reabilitare, modernizare si extindere Ambulatoriu ORL. Durata de implementare de 51 luni”, a spus primarul Nicolae Robu.

In total, in ambulatoriul Clinicii ORL a Spitalului Municipal sunt tratati anual aproximativ 10.000 de pacienti care, odata cu modernizarea locatiei, vor beneficia de conditii mai bune.

„Noi suntem principalii beneficiari ai proiectului, alaturi de populatie. Suntem beneficiari a peste 25 de milioane de euro, din fonduri europene. Este foarte greu sa castigi un proiect, dar cel mai greu este sa il implementezi. Proiectul insemna foarte mult pentru noi. Pacientii care se adreseaza ambulatorului vor putea sa se adreseze cu o crestere mult mai mare. Pacientii vor beneficia de cresterea calitatii actului medical”, a spus Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.

In plus, odata cu implementarea proiectului, in Clinica ORL vor fi lansate si servicii care pana in prezent nu existau in partea de vest a Romaniei.

„In curand, dupa o viata de asteptari, va functiona si liftul. S-a facut reabilitarea spatiilor de cazare, a grupurilor sanitare. Vor aparea servicii care nu existau in partea de vest a Romaniei, precum preocuparea pentru copiii cu implant cohlear, un serviciu de foneatrie, psihologie si reabilitare a pacientilor. Sunt foarte multe lucruri care vor fi intr-un spatiu pe care ni l-am dorit foarte mult si de care vor beneficia pacienti din 4 judete”, a spus Marioara Poenaru, seful Clinicii ORL din Timisoara.

Valoarea proiectului finantat de Uniunea Europeana este de 10.592.285 lei, iar termenul de executie este de peste 4 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Banatul vrea schimbare spune:

    Poate le pune careva pozele PSDistilor mincinosi pe un bannere mare atârnat de cladire. Cu mesajele lor rușinoase din campanie în care ne vroiau plecați din UE, pe motiv că ne-ar fii mai bine in afară, că „merităm mai mult”. Că ei din cate spitale au promis, n-au turnat nici măcar fundatia la vreunul.