2.000 de medici si farmacisti sunt asteptati, la Timisoara, la un targ de joburi in strainatate

Au stat la coada pentru a se intalni cu posibilii angajatori de la marile spitale si companii farmaceutice din Europa! Reprezentantii a 14 agentii de recrutare au gasit, la Hotelul Continental, peste 150 de persoane, medici, asistenti si farmacisti, inca din primele minute de la deschiderea Targului International de Cariere Medicale si Farmaceutice.

In Timisoara acest targ este la prima editie si sunt asteptati sa participe cei care doresc un loc de muncain strainatate. Nu numai medicii tineri, ci si cei mai in varsta pot apela la angajatorii straini.

Targul, care este unul international, se desfasoara timp de doua zile, astazi si maine, la Hotel Continental si se afla la a opta editie internationala, a cincea in Romania si prima in Timisoara. Organizatorii se asteapta ca in cele doua zile sa treaca pragul Targului circa 2.000 de medici si farmacisti. Dimineata, inainte de deschiderea portilor, circa 150 de tineri medici au stat la coada pentru a fi primii care isi depun CV-urile la angajatori. Acestia au venit cu mai multe CV-uri, redactate in limba engleza, pentru ca sansele lor de a pleca in strainatate, la un job mai bine platit in domeniul medical, sa fie mai mari.

De altfe, tot in cadrul targului, cei interesati pot participa la cursuri gratuite de invatare a limbii engleze medicale rapide.

14 agentii de recrutare din diferite tari europene isi prezinta ofertele la Timisoara. Tarile unde sunt oferite cele mai multe locuri de mjunca sunt Marea Britanie, Irlanda, Germania, Suedia, Danemarca, Franta, Elvetia, Belgia, Norvegia si Spania. Sunt oferite atat posturi temporare, cat si de lunga durata.

Salariul unui medic in Europa porneste de la 10.000 de euro pe luna si ajunge pana la 15.000 de euro pe luna in tari precum Anglia sau Irlanda. Pentru medicii mai in varsta, cu experienta, sunt oferite locuri de munca pentru o perioada determinata de o saptamana, timp in care acestia pot fi remunerati cu un salariu de circa 2.000 de euro.

Targul International de Cariere Medicale si Farmaceutice se adreseaza medicilor, medicilor rezidenti, farmacistilor si stomatologilor. Targul va fi deschis si la Iasi in perioada 27 – 28 noiembrie, dar si la Bucuresti  in perioada 4-5 decembrie 2010.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.