Noutati :

Peste 2.000 de locuri sunt libere la examenul de titularizare in Timis! Inscrierile au inceput deja!

3 aprilie, 2012 - 02:35 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Primul examen dupa descentralizare aduce multe noutati in organizarea titularizarii la nivelul judetului Timis. Peste 2.000 de locuri sunt disponibile la gradinite, scoli si licee.

Inscrierile pentru examenul de titularizare au loc din 3 aprilie pana in 12 aprilie, la fiecare centru. Intre 2 mai si 8 iunie au loc probleme practice si inspectiile la clasa. Candidatii vor fi verificati cum se descurca in fata elevilor si daca au tact pedagogic. In functie de rezultatul raportului intocmit de comisia care a evaluat ora de curs, candidatul afla daca va participa sau nu la examenul scris din luna august.

Examenul de titularizare va avea loc in 2 august. In 9 august sunt afisate rezultatele finale, iar in perioada 10-31 august sunt organizate sedintele publice de ocupare a locurilor vacante.

Peste 2.000 de posturi didactice si fractiuni sunt disponibile in judetul Timis. Dintre acestea, norme intregi sunt 783 (de cel putin 18 ore), diferenta constand in bucati de norme la diferite scoli. Din cele 783 de norme, 212 catedre au o viabilitate de cel putin 4 ani, ceea ce le face titularizabile.

Cei mai norocosi, cu sanse mari de a obtine un post titularizabil in invatamant sunt educatorii. 47 de locuri titularizabile sunt disponibile pentru cei de limba romana. Ii urmeaza indeaproape invatatorii – 46 de locuri libere si educatorii de limba germana – 14 catedre. Si pentru invatatorii de limba maghiara sunt disponibile 5 norme didactice. Peste jumatate dintre locurile titularizabile sunt pentru invatamantul prescolar si primar.

De partea cealalta, cele mai putine norme, cate una vacanta, sunt inregistrate la disciplinele educatie muzicala, educatie vizuala, filosofie, logica s.a.

Cel mai mare centru din judet este cel de la Grupul Scolar de Industrie Alimentara unde 93 de unitati de invatamant sunt afiliate. La polul opus se afla Liceul „Gr. Moisil”, Scoala Generala 7 si ale unitati de invatamant care organizeaza singure concursul de titularizare.

Noua ni s-a cerut ajutorul pentru organizarea examenului de titularizare. In Timis sunt 19 centre. Foarte multe. Va dati seama, anul trecut au fost 3. Si in fiecare trebuie sa fie cate un reprezentant al ISJ. De aceea, la unele centre sunt mai multe scoli afiliate„, a precizat Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct in Timis. Subiectele sunt organizate la nivel de centru.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...