Noutati :

Peste 170.000 de oameni din Timisoara si din judet au fost in somaj tehnic, de la inceputul pandemiei. Cati bani au primit, cu sprijinul AJOFM

4 mai, 2021 - 10:35 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. La mai bine de un an de la inceputul pandemiei, autoritatile locale fac bilantul. Este si cazul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, care anunta cifrele privind somajul tehnic inregistrat de la declararea starii de urgenta in Romania.

CITESTE SI: ‘N-a fost an mai rau ca asta in ultimii 20’. Necaz mare pe crescatorii de albine. Vom avea miere putina si scumpa. Explicatiile celui mai batran apicultor din Banat Video 

Astfel, peste 170.000 de oameni, din peste 14.000 de firme au intrat in somaj tehnic, pe perioada ultimului an.

Incepand cu luna martie, odata cu declararea starii de urgenta in Romania, urmata apoi de starea de alerta, determinate de pandemia de SARS-CoV-2, AJOFM Timis a implementat o serie de masuri de sustinere a mediului economic, si implicit a angajatilor companiilor, pe perioada anului 2020 (…) inclusiv acordarea indemnizatiei pentru perioada de „somaj tehnic”. De aceste prevederi au beneficiat salariatii angajatorilor care au redus sau intrerupt temporar activitatea, total sau partial, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, conform unei declaratii pe propria raspundere a angajatorului„, transmit reprezentantii AJOFM.

Tot din martie 2020, Guvernul a adoptat o lege pentru acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor, odata cu inchiderea scolilor. Conform acesteia, s-au acordat zile libere platite unuia dintre parinti, atunci cand unitatile de invatamant la care sunt inscrisi copiii sunt inchise.

Iar de acest tip de ajutor au beneficiat peste 10.000 de parinti din Timis.

Totodata, in luna decembrie, aproape 160 de oameni au beneficiat de zile libere platite, dupa ce Directia de Sanatate Publica i-a identificat ca fiind contacti ai unor persoane confirmate pozitiv cu SARS CoV-2.

Pe de alta parte, prin AJOFM Timis, in anul 2020, au fost acordate fonduri si pentru sprijinirea activitatii de telemunca. Mai exact, fiecare angajator a beneficiat de un sprijin financiar de 2.500 de lei, bani din care sa fie cumparate laptopuri sau tablete.

In anul 2020, numarul de someri din judetul Timis a cunoscut o crestere importanta, cu 49,3%, de la 2.977 in luna ianuarie, la 4.446 someri la sfarsitul lunii decembrie. Cu toate acestea, rata somajului la sfarsitul anului trecut, se numara printre cele mai scazute din tara, fiind de 1,27%.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...