Peste 13.000 de elevi din Timisoara vor primi si in acest an burse. Sumele repartizate de Consiliul Local

TIMISOARA. 12,5 milioane de lei au fost alocati de catre Consiliul Local Timisoara pentru acoperirea burselor a peste 13.000 de elevi din Timisoara, pentru anul 2020. Vorbim de burse de merit, de performanta, de studiu si sociale.

CITESTE SI: ‘Priviti si va minunati! Cum a fost posibil asa ceva?’ Semnal de alarma in privinta reabilitarii unei cladiri istorice din Timisoara 

Banii vor fi impartiti celor 13.137 de scolari, care vor primi, anul acesta, sume cuprinse intre 100 si 140 de lei, in functie de categoria in care se incadreaza.

Astfel, vor fi oferite burse de performanta elevilor care au obtinut locurile I-III la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare nationale, dar si celor care s-au calificat in loturile pentru competitii internationale. De asemenea, celor care s-au pozitionat pe podium la etapele nationale ale concursurilor cultural-stiintifice, sportive si tehnico stiintifice, la nivel national, organizate de Ministerul Educatiei.

Burse de merit vor fi oferite elevilor care au obtinut medii generale de cel putin 8,50 si nota 10 la purtare in anul scolar anterior, dar si cei care au ocupat unul dintre primele 3 locuri la olimpiadele si concursurile scolare.

Vor fi oferite si burse de studiu, in cuantum de 100 de lei fiecare, elevilor care provin din familii cu venituri lunare mici si dar care au media generala peste 7 si 10 la purtare. Bursele de ajutor social vor fi in cuantum de 140 de lei (aici 100 de lei vor veni de la bugetul de stat si 40 de lei de la Consiliul Local) si vor fi acordate elevilor orfani sau bolnavi de TBC sau care se afla in evidentele dispensarelor scolare cu diferite boli cronice sau care indeplinesc mai multe conditii cumulate.

Proiectul de hotarare privind aprobarea buselor a fost votat marti in plenul Consiliului Local Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...