Noutati :

Peste 120 de paturi in 16 compartimente. Detalii despre cum va arata noua maternitate de langa Spitalul Judetean din Timisoara

27 septembrie, 2017 - 03:38 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Dupa ani de zile de discutii, s-au facut primii pasi concreti pentru ridicarea unei noi maternitati in perimetrul Spitalului Judetean din Timisoara.

CITESTE SI: Ultima veste despre urmatoarea serie de blocuri ANL care vor fi ridicate la Timisoara si in judet 

Miercuri a fost incarcata documentatia pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, anunta presedintele Consiliului Judetan Timis.

Noua cladire care ar urma sa cuprinda sectiile de Obstetrica Ginecologie si Neonatologie va fi construita pe un teren de 5.000 de metri patrati, din vecinatatea Casei Austria, iar finantarea este posibila printr-un proiect transfrontalier Romania-Ungaria.

„Acest proiect se acceseaza pe fonduri europene pe programul de cooperare transfrontaliera Romania-Ungaria. Pricipala activitate a acestui program sta in relocarea Clinicii Bega intr-un spatiu nou, pe care Consiliul Judetean l-a pus la dispozitie, paralel cu Casa Austria, in incinta Spitalului Judetean. Valoarea totala a proiectului pentru partea romana a proiectului este de 12 milioane de lei, iar acesti bani se impart in doua categorii. In primul rand, pentru constructia cladirii si mobilierul de specialitate discutam despre 8 milioane de lei, iar pentru Spitalul Judetean, care are dreptul sa achizitioneze aparatura medicala, sunt 4 milioane de euro”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

CITESTE SI: Timisoara se transforma intr-o uriasa scena de arta contemporana. Timisorenii, asteptati la un mic dejun in iarba 

In total, noua maternitate ar urma sa aiba 126 de paturi, iar cladirea sa adaposteasca toate sectiile care acum functioneaza la Clinica Bega.

„126 de paturi va avea viitoarea maternitate, dintre care 6 la compartimentul de ATI, 90 la Obstetrica Ginecologie si 30 la Neonatologie. Sigur ca proiectantul ca stabili numarul de etaje pe care il va avea cladirea, in functie de suprafata alocata pe fiecare etaj. Sunt 16 compartimente care sunt incluse in aceasta structura a viitoarei maternitati. Va fi exact pe structura actualei maternitati Bega, cu sectiile de Obstetrica-Ginecologie si Neonatologie. Din punctul meu de vedere este un proiect strategic, obligatoriu, pentru ca actuala cladire in care functioneaza maternitatea in curand va implini 100 de ani, au fost modernizari uriase facute, din punct de vedere al conditiilor hoteliere si al infrastructurii, in cladire, dar,din pacate, avand in vedere vechimea si faptul ca nu a fost construita pentru a deservi o unitate medicala, niciodata nu va putea sa respecte toate circuitele pentru o maternitate”, a declarat pentru opiniatimisoarei. ro Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Reprezentantii Consiliului Judetean dau asigurari ca, daca totul va decurge conform planului, constructia noii maternitati din zona Spitalului Judetean ar putea incepe chiar in toamna anului 2018 sau cel tarziu la inceputul anului 2019. Daca nu vor aparea niciun fel de probleme, imobilul care va adaposti noua maternitate ar putea fi gata in cel mult 3 ani.

Va reamintim, la randu-i Primaria Timisoara face demersuri pentru ridicarea unei noi maternitati pe Calea Bogdanestilor. Un teren a fost alocat deja viitoarei constructii si a fost incheiata tema de proiectare, dupa cum opiniatimisoarei.ro  v-a dezvaluit in premiera. Detalii, mai jos!

CITESTE SI: Moderna si incapatoare. Detalii despre cum va arata noua maternitate ce se construieste la Timisoara Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...