Noutati :

Peste 1000 de votanti au fost scosi de pe listele electorale cu doua saptamani inainte de alegeri

22 mai, 2016 - 12:16 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
0

Evidenta Populatiei a inceput verificarile pentru actualizarea bazelor de date inainte de alegerile locale din acest an.

Peste 1.500 de persoane de peste 100 de ani au fost scoase din bazele de date de la Evidenta Populatiei dupa ce s-a descoperit ca figurau desi erau decedate, fiind facute acum verficari pentru alte peste 1.000 pentru care exista informatii ca au incetat din viata, dar nu sunt acte care sa ateste.

In urma unor verificari facute la structurile de Evidenta a Populatiei s-a decoperit ca 1.563 de persoane, cu varsta de peste 100 de ani, figurau in bazele de date desi erau decedate. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat ca s-au identificat documente care atesta decesul si au fost scoase acum din evidenta, fiind actualizate bazele de date. Totodata, MAI precizeaza ca verificarile au avut loc in contextul procesului electoral si ca datele actualizate au fost trimise Autoritatii Electorale Permanente pentru ca respectivele persoane sa fie scoase de pe liste.

Raman insa cu semnul intrebarii, si se fac in continuare verificari, pentru alte 1.014 de persoane tot cu varsta de peste 100 de ani.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...