Peste 1000 de elevi din trei tari vin la Universitatea Politehnica Timisoara. La ce proiect inedit participa?

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara devine universitatea elevilor pentru 3 zile. Aproximativ 1000 de elevi din Romania (Banat, Transilvania, Baia Mare, Bucuresti, Tulcea, Covasna), Serbia si Republica Moldova vor avea ocazia sa cunoasca mediul universitar tehnic timisorean, in cadrul celei de-a IV-a editii a proiectului „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!”.

„Si anul acesta, Universitatea Politehnica Timisoara se transforma, pentru un weekend, in universitatea elevilor. Proiectul Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau! s-a dezvoltat constant, astfel incat, editia a IV-a reuneste aproape 1000 de elevi din 3 tari europene: Romania, Serbia si Republica Moldova. Suntem convinsi ca aceasta vizita va fi hotaratoare pentru destinul celor care au ales sa cunoasca mai indeaproape universitatea noastra”, a spus prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel serban, rectorul UPT.

In cadrul evenimentului vor avea loc si o serie de concursuri, astfel ca elevii se vor putea intrece in mai multe domenii.

Iata care sunt cele 7 concursuri organizate de facultati in cadrul evenimentului!

Concursul de Matematica „Valeriu Alaci”, Editia a III-a, Facultatea de Automatica si Calculatoare, Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, Departamentul de Matematica;

Concursul de Chimie „Coriolan Dragulescu”, Editia a VIII-a, Facultatea de Chimie si Ingineria Mediului;

Constructiile: traditie si viitor, Editia a III-a, Facultatea de Constructii;

Concursul Profesional de Idei „Intelligent Electricity Generation”, Editia a VII-a, Facultatea de Electrotehnica si ELectroenergetica;

Managementul si Marketingul Piramidei, Editia a III-a, Facultatea de Management in Productie si Transporturi;

Concursul de aptitudini in domeniul mecanic si mecatronic MecArt, Editia a VIII-a, Facultatea de Mecanica.

Olimpiadele Comunicarii, Editia I, Facultatea de Stiinte ale Comunicarii.

Elevi din clasele IX – XII vor avea ocazia sa cunoasca mediul universitar tehnic timisorean, oferta de studii a Politehnicii, vor putea sa-si verifice cunostintele in domeniile de interes, vor lua contact cu cei care sunt deja studenti si vor cunoaste indeaproape orasul Timisoara.

Costurile pentru transportul, cazarea si masa elevilor si a profesorilor insotitori sunt suportate de catre Universitatea Politehnica.

Deschiderea festiva a evenimentului „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!” va avea loc vineri, 19 mai, ora 16:30, in Parcul Rozelor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.