Noutati :

Peste 100 de tablouri, intre care Picasso si Grigorescu, gasite sub paturi si prin dulapuri. Ce voia sa faca fostul ministru Valcov cu ele?

27 martie, 2015 - 01:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Darius Valcov, fostul ministru de Finante, arestat la domiciliu, a fost audiat, vineri dimineata, de DNA, in dosarul in care este cercetat pentru coruptie.

Joi, procurorii Directiei au facut mai multe perchezitii in Bucuresti si la Slatina si au ridicat nu mai putin de 100 de tablouri ce i-ar apartine acestuia.

Tablourile sunt semnate de pictori straini, printre care si Pablo Picasso, sau artisti romani, Corneliu Baba sau Grigorescu. Operele de arta ar fi fost achizitionate de la doua case de licitatii din Bucuresti, iar Darius Valcov intentiona sa deschida o galerie de arta in Capitala. In acest scop, Valcov luase si un spatiu in Bucuresti, demarand amenajarea lui, insa, dupa inceperea anchetei procurorilor, el a luat masuri urgente de depozitare a tablourilor si ascundere a lor la patru persoane de incredere, informeaza realitatea.net.

Graba cu care au fost ascunse tablourile este demonstrata si de faptul ca ele au fost gasite pe sub paturi sau prin dulapuri.

Potrivit aceleasi surse, Darius Valcov nu era un cunoscator de arta, insa a identificat in cumpararea de tablouri o posibilitate de a ascunde provenienta banilor primiti ca mita.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor