Noutati :

Peste 100 de studenti ar putea lua locul profesorilor la catedra, in scoli din Timisoara si din judet

10 decembrie, 2020 - 11:29 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Nu mai putin de 120 de dosare de pensionare au fost depuse de profesorii din Timisoara si din judet, doar in acest an scolar. Astfel, deficitul de cadre didactice ar putea crea mari probleme in derularea procesului de invatamant, daca locurile lor nu sunt rapid ocupate.

CITESTE SI: Oameni cu suflet mare strabat 500 de de kilometri pentru a lumina sarbatorile unor copii necajiti din Timis. In pandemie, bunatatea nu e in carantina. Alatura-te si tu! Orice ajutor e binevenit 

O prima solutie la care s-au gandit reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis pentru ca elevii sa nu ramana fara profesori la catedra este aceea de a angaja la plata cu ora studenti din Universitatea de Vest si Universitatea Politehnica Timisoara.

„In acest moment, nu avem cum sa acoperim deficitul de personal. Se va mari numarul de profesori la plata cu ora pentru anul scolar urmator. Probabil vom reactiva si colegii nostri pensionari, speram ca de anul urmator scolar sa revenim la activitatile fata in fata. Din semestrul II va fi problema, pentru ca se va iesi la pensie pana la 31 decembrie. Ne-am indreptat cat mai repede spre unitatile de invatamant superior pentru a prelua studenti din anii terminali sa vina la plata cu ora. Vom transmite conducerilor Universitatii de Vest si Universitatii Politehnica nevoia pe care o avem noi din perspectiva disciplinelor, pentru ca ei sa trimita la facultati aceste oportunitati de locuri de munca. E si o oportunitate de a se apropia de zona de invatamant preuniversitar. Avem si acum situatii de studenti care predau in inv preuniversitar”, a spus Marin Popescu, inspector scolar general al ISJ Timis.

Potrivit autoritatilor, astfel de situatii nu sunt o premiera, existand si in prezent studenti in ani terminali care ocupa si un post de dascal la o scoala din invatamantul preuniversitar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Super!

  2. 👏👏👏ptr promptitudinea inițiativei 👍👍👍
    🏆🏆🏆