Noutati :

Peste 100 de enoriasi s-au adunat in fata Catedralei pentru a-l sustine pe IPS Nicolae, mitropolitul Banatului

30 mai, 2011 - 07:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Aproape 100 de enoriasi s-au adunat luni dupa-amiaza in fata Catedralei Mitropolitane pentru a protesta impotriva deciziei Sfantului Sinod al BOR de a-l decadea din drepturi pe IPS Nicolae, mitropolitul Banatului.

A fost cel de-al treilea protest la care au participat enoriasii de la decizia Sfantului Sinod din 20 mai 2011 de a-l decade din drepturi pe IPS Nicolae Corneanu din cauza starii acestuia de sanatate. De aceasta data protestul a fost autorizat, spre deosebire de primele doua ori cand enoriasii s-au adunat ad-hoc.

Protestul la care au particopat aproximativ 100 de enoriasi, a inceput cu o rugaciune. Oamenii au cantat „Hristos a inviat”, apoi prof. Viorica Balteanu, organizatoarea actiunii, le-a citit celor prezenti o scrisoare pe care urmeaza sa o inainteze Sfantului Sinod. Scrisoarea a fost semnata de mai multe personalitati ale vietii publice din Timisoara, printre care si primarul Gheorghe Ciuhandu.

De altfel, la protest au participat cateva persoane publice, printre care economistul Nicolae Taranu, consilierul judetean Viorel Coifan si jurnalista Lia Lucia Epure.

Sfantul Sinod a decis in sedinta de vineri, 20 mai, sa ii restranga IPS Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, anumite drepturi administrative. Atributiile acestuia au fost preluate de PS Paisie Lugojanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Scrisoarea fusese deja transmisa la Patriarhie, cu peste cinci ore înainte de a fi citită la Catedrală, în prezenţa a circa 200 de persoane, după estimările forţelor de ordine ale altor jurnalişti şi ale participanţilor. În 9 iunie, la a doua adunare autorizata au participat peste 200 de persoane, dar unii jurnalisti au vazut numai 40-50. Piramida umana din 19 iunie a fost alcvatuita din peste 300 de persoane, venite si din alte localitati ale Eparhiei banatene. Multe mii de oameni au înţeles că aceste proteste paşnice sunt benefice Timişoarei, Banatului, României. Vor continua pana in noiembrie, cand se va pronunta in aceasta chestiune Sfantul Sinod. NU CEREM DECAT OBIECTIVITATE. Multumim!