Noutati :

Peste 1.800 de elevi din Timisoara si din judet risca sa ramana cu mediile neincheiate pe primul semestru. Solutiile recomandate de Inspectoratul Scolar Timis

13 ianuarie, 2021 - 11:25 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Sunt nu mai putin de 1800 de elevi din intreg judetul Timis care risca sa ramana cu situatia scolara neincheiata pe primul semestru. Motivele, spune inspectorul scolar general, sunt mai multe, iar acum, impreuna cu directorii, profesorii si invatatorii din scoli se cauta solutii pentru ca si acestia sa-si clarifice mediile.

CITESTE SI: ‘Nu e treaba primarului’. Dominic Fritz, despre scandalul dintre STPT si asociatia condusa de Ioan Goia, dupa ce oamenii au stat la cozi, in pandemie, la Timisoara, pentru a-si valida abonamentele gratuite 

„Saptamana viitoare va avea loc o inspectie tematica pe ceea ce inseamna incheierea situatiei scolare pe semestrul intai. Fiecare inspector de sector va avea discutii cu unitatile de invatamant pentru a vedea punctual situatiile si impreuna cu profesorii si invatatorii vor gasi solutii. Aceste solutii inseamna ca vor solicita, atat cat se poate si exista interlocutor, o interventie la nivelul familiei, invatatorii si directorii vor discuta cu parintii pentru ca acesti elevi sa intre online in vederea evaluarilor. In masura in care au intrat online, se va face o evaluare pertinenta. Asta se va face in cele 2 saptamani ce au ramas din semestrul intai. Situatia scolara se incheie cu minimum 2 note si poate fi incheiata si in primele 8 saptamani de la debutul celui de al doilea semestru. Pana acum numarul notelor la o disciplina trebuia sa fie egal cu numarul orelor la acea disciplina dintr-o saptamana, plus unu. Acum se ajunge la minim 2 note, si de la prima luna din semestrul doi, cum era in regulament, se extinde termenul la 8 saptamani”, a spus Marin Popescu, inspectorul general al ISJ Timis.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul elevilor care se afla in situatia de a nu le putea fi incheiate mediile pe primul semestru este de trei ori mai mare. Cauzele principale pentru care s-a ajuns in aceasta situatie sunt legate de absenteism, dar si de dezinteresul familiilor vizavi de educatia copiilor. De asemenea, au fost cazuri in care, chiar daca au participat la cursurile online, elevii nu au participat la evaluare.

La nivelul invatamantului din mediul urban, 1032 de elevi risca sa ramana cu mediile neincheiate, in timp ce in zona rurala, numarul lor ajunge la 778. In total, nu mai putin de 1810 elevi ar putea sa ramana cu situatia neincheiata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Eu zic sa încheiati mediile așa cum socotiți positivi de covid… Din pix… 😂😂😂