Noutati :

Peste 1.600 de elevi si profesori fac ore online, de acasa, in Timisoara si in judet. Motivele pentru care nu merg la scoala

15 septembrie, 2020 - 12:00 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Aproape 1.500 de elevi si 150 de profesori nu au mers la scoala, in prima zi, in Timisoara si in intreg judetul. Cei mai multi dintre ei au ales sa faca acest lucru fie din cauza unor boli de care sufera, fie pentru a proteja anumiti membri ai familiei.

Potrivit autoritatilor, numarul total de elevi care urmeaza cursurile online, de acasa, exceptand Scoala Gimnaziala 19, se ridica la 1.469. Dintre ei, 36 sunt in carantina sau izolare, iar alti 487 nu participa la cursuri din motive de boala. Pe de alta parte, 623 de elevi din judet nu merg la scoala pentru a-i proteja pe membrii familiei care sufera de boli cronice. De asemenea, alti 359 elevi lipsesc fizic de la scoala din alte motive ce nu tin de aria medicala.

Sunt si cadre didactice care au ales sa isi desfasoare activitatea online. In total, 150 de profesori si invatatori predau de acasa. 14 dintre ei pentru ca sunt in carantina sau izolare, iar 101 din motive de boala. De asemenea, 35 de dascali au ales sa isi faca meseria de acasa, pentru a nu-si pune in pericol membrii familiei, care sufera de boli cronice.

Va reamintim, la nivelul judetului 348 de scoli si gradinite au inceput anul scolar in scenariul verde, 251 in scenariul galben si doua scoli, ambele din Timisoara, in scenariul rosu.

La Timisoara, 29 scoli si gradinite au inceput anul scolar in scenariul verde, cu toti elevii prezenti in clase, 96 in scenariul galben, cu o parte in clase si altii online sau chiar online toti in primele doua saptamani, si doua in scenariul rosu, respectiv Centrul de Resurse si Asistenta Educationala Speranta, unde nu s-au finalizat lucrarile de reabilitare a claselor, si Scoala Gimnaziala nr. 19, acolo und 3 cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...