Peste 1.200 de artisti din 13 tari vin la Timisoara la Festivalul Inimilor. Cand are loc evenimentul?

TIMISOARA. Teatrul de Vara din Parcul Rozelor va gazdui cea de-a XXVI-a editie a Festivalului International de Folclor “Festivalul Inimilor”. Vor participa peste 1.200 de artisti din 13 tari.

Evenimentul are loc in perioada 8-12 iulie, iar pentru editia din acest an si-au confirmat participarea ansambluri artistice din Bulgaria, Columbia, Georgia, Macedonia, Mexic, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Slovacia, SUA, Turcia si Ungaria.

festivalul inimilor

Din Romania vor participa ansamblurile: “Doina Gorjului” – Tg.Jiu, “Porolissum” – Zalau, „Ceata Junilor” – Sibiu, “Bihorul” – Oradea, “Birzava” – Resita, „Zarandul” – Arad, “Lugojana” – Lugoj, iar din Timisoara „Banatul”, „Timisul” si „Doina Timisului”.

colaj Parada Festivalul Inimilor

Nu vor lipsi de la aceasta editie nici formatiile asezamintelor culturale din Bania, Armenis, Tudor Vladimirescu, Olari, Pecica precum si cele ale comunitatilor etnice.

Spectacolul inaugural din data de 8 iulie va fi sustinut ca in fiecare an, de formatiile Ansamblului folcloric „Timisul” din Timisoara, cu participarea unor solisti renumiti ai Banatului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...