Peste 1.000 de turisti vara asta la Timisoara. Angajatii Infocentrului Turistic asteapta ‘valul cel mare’ abia in august

TIMISOARA. Timisoara are ce sa ofere din punct de vedere turistic. Orasul este „incarcat“ de istorie, dar nici la servicii nu putem spune ca stam foarte prost. Cu toate acestea, nu ne putem mandri cu un numar mare de turisti atrasi inspre orasul nostru.

Datele de la Infocentrul Turistic nu par a fi deloc imbucuratoare. in ultimele luni, cele de vara, numarul turistilor care au trecut pragul institutiei nici macar nu ajunge la 2.000. Cu toate acestea, ne putem bucura, totusi, ca cei mai multi au fost straini.

Turisti in cifre

Daca in luna iunie a acestui an, 1.300 de persoane au trecut pragul Infocentrului Turistic al Timisoarei, in luna iulie numarul a crescut, insa nu impresionant de mult. Au fost 1.768 de persoane care s-au interesat de vizitarea Timisoarei. Dintre acestia, in luna iunie au fost 1.000, iar in iulie, 1.300 de straini.

„S-au interesat de harta Timisoarei, de obiectivele pe care le pot vizita, de cazare si de mijloacele de transport in comun“, ne-a declarat Luminita Petrut de la Infocentrul Turistic al Timisoarei.

Vestea buna e ca daca vom compara cifrele cu cele de anul trecut, vom avea o surpriza placuta: lucrurile stau mult mai bine! Asadar, in anul 2011 in luna iunie au fost 1.072 de turisti, iar in iulie au fost 1.479 turisti la Infocentru. Si in luna mai, cifrele sunt incurajatoare. Anul acesta au fost 1.961 de turisti fata de 1.332 cati au fost anul trecut.

Angajatii de la Infocentrul Turistic al Timisoarei spun ca un numar mare de turisti sunt asteptati sa soseasca, in Timisoara, in aceasta luna. Luna august fiind „luna concediilor“, este de asteptat sa vedem mai multe grupuri de turisti mai ales in zona centrala a orasului. Daca anul trecut cifra turistilor care au trecut pragul infocentrului a fost de 2.246, anul acesta ne putem astepta la 3.000 de persoane sau chiar mai mult.

Ce se poate vizita

Obiectivele turistice din Timisoara nu sunt deloc putine, insa sunt puse prea putin in valoare. Turistii pot vizita Bastionul Cetatii, dar si muzeele, cum ar fi Muzeul de Arta sau Muzeul Satului Banatean. Deocamdata Castelul Huniade este in reparatii, insa poate fi vazut pe exterior.

De asemenea, cele doua cladiri importante intre care a avut loc Revolutia din Decembrie 1989 nu trebuie ratate de niciun turist. Vorbim de Catedrala Mitropolitana si Opera Romana. Apoi sunt parcuri, cum ar fi Parcul Rozelor sau Parcul Botanic, dar si Piata Unirii. Iata doar cateva exemple care pot atrage mai multi turisti in Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Ctrl+C Ctrl+V spune:

    macar acum cind s-a schimbat echipa de la primarie sa faceti ce trebuia in prima clipa cind s-a deschis mascarada asta de infocetru – varza la care deocamdata se pot consulta puz-urile blocurilor intre case: sa puneti indicatoare in limbi de circulatie internationala. este inadmisibil sa scrie INFOCENTRU TURISTIC. ce naiba intelege un neamt sau englez? trebuie sa invete limba romana ca sa stie ce inseamna? sau timisoara se adreseaza doar turistilor romani?