Noutati :

Pesta porcina in Timis. Sase localitati din Timis sunt in zona de infectare si alte trei din Arad

29 decembrie, 2020 - 04:12 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. A fost depistata pesta porcina la patru porci mistreti gasiti morti pe raza Fondului de Vanatoare 21 Ohaba, din gestiunea Asociatiei de Vanatoare Valea lui Liman – Faget din judetul Timis. La nivelul prefecturii Timis, subprefectul Mircea Bacala a convocat Comitetul Local de Combatere a Bolilor.

CITESTE SI: Reguli de Revelion, in pandemie de coronavirus. Politistii nu pot intra in locuinte, dar vor putea da amenzi. Cat de mari? 

Pe raza FV 21 Ohaba exista 95 de porti mistreti, din care 13 au fost vanati si examinati de către LSVSA Timș rezultatul fiind negativ la pesta porcina.

In cadrul sedintei de la Prefectura Timis fost stabilita zona afectata care reprezinta o raza de 13 km de la caz /locul unde au fost gasite cadavrele de porci mistreti.
Zona afectata este formată din:
1. Zona infectata care reprezinta o raza de 0-8 km de la locul unde au fost gasite cadavrele de porci mistreti.
Zona infectata cuprinde urmatoarele localitati: Ohaba Română, Rădmănești, Spata, Dubești, Dobrești, Ohaba Lungă – județul Timiș si Bruznic, Pătârș, Zăbalț – județul Arad.
2. Zona tampon de inca 5 kilometri (8-13 kilometri) care cuprinde următoarele localitati: Topla, Ierșnic, Cladova, Lăpușnic, Bara, Vizma, Crivobare – județul Timiș si Labașinț, Varnița, Dorgoș, Chelmac, Belotinț, Lalașint, Bătuța, Bata, Nicolae Bălcescu, Țela, Bulci, Bacău de Mijloc-județul Arad.

Fondurile cinegetice cuprinse in zona afectata sunt FV 19 Paniova, FV 20 Bara, FV 22 Bethausen.

Timp de 7 zile se interzice miscarea animalelor din toate speciile in localitatile aflate in zona afectata (0-13 km).

Pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic.

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...