Pesta porcina, de nestavilit in Timis. Au aparut noi focare, alti porci vor fi omorati. Anuntul autoritatilor la Timisoara

TIMISOARA. Se tot extinde pesta porcina africana in Timis. Autoritatile anunta descoperirea a doua noi focare, unul la Sandra si altul la Dudestii Vechi.

CITESTE SI: Se tot extinde pesta porcina in Timis. Inca un nou focar descoperit la 40 km de ferma de langa Timisoara unde au fost omorati deja aproape 40.000 de porci 

Au fost prelevate probe de la porci care au murit subit in doua gospodarii, iar analizele de laborator si examenele facute de specialistii de la Directia Sanitar Veterinara Timis confirma prezenta bolii.

Zilele trecute au mai fost descoperite focare la Rauti (comuna Uivar) si Murani (comuna Pischia).

Acum doua saptamani aproape 40.000 de porci au fost ucisi la o ferma Smithfield de langa Timisoara, la Parta, dupa aparitia pestei porcine.

Autoritatile au convocat de ugenta o noua sedinta si au decis aprobarea zonelor de protectie si supraveghere.

Zona de protectie pentru Sandra (0-3 km) a fost declarata in Sandra, Uihei. Zona de supraveghere (3-10 km) Biled, Varias, Pesac, Lovrin, Bulgarus, Lenauheim si Iecea Mare.
Pentru Dudestii Vechi zona de protectie e in Dudestii Vechi. Zona de supraveghere Cheglevici, Colonia Bulgara, Teremia Mică și Nerau„, transmit reprezentantii DSVSA Timis.

Dupa ultimele confirmari, la Sandra si Dudestii Vechi vor fi omorati 8 porci.

CITESTE SI: Se intinde pesta porcina in Timis. Un nou focar descoperit la peste 40 km de ferma de langa Timisoara unde au fost omorati deja aproape 40.000 de porci

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. NewWorldOrder spune:

    Credeam ca au bombardat rusii, toate laboratoarele biologice din ucraina…. o sa mancati gandaci, astia nu se imbolnavesc

  2. Ioan Rosu spune:

    Schengen? Are grija cea mai mare producatoare de carne de porc., Olanda!