Noutati :

Persoanele care nu se pot deplasa vor obtine mai usor actele de identitate. Ce decizie a luat Ministerul de Interne?

24 aprilie, 2016 - 04:45 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Ministerul de Interne a luat o decizie de ultim moment, care ii va ajuta pe cetatenii care nu se pot deplasa din cauza problemelor medicale. Pentru intocmirea actelor, cei care au nevoie de acestea trebuie sa faca o cerere catre Evidenta Populatiei.

Eliberarea cartilor de identitate și reinnoirea celor expirate este un demers important, inclusiv in vederea exercitarii dreptului la vot, sens in care structura specializata a MAI a luat masuri de a facilita cetatenilor eliberarea actelor de identitate. In acest sens, persoanele care din motive medicale sunt in imposibilitatea de a se deplasa pot solicita lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor sa vina la domiciliul lor pentru derularea procedurii necesare obtinerii cartii de identitate. Sunt disponibile astfel statii mobile care permit echipelor SPCEP colectarea datelor personale ale solicitantului și fotografierea acestuia la domiciliu. Pentru a beneficia de aceasta facilitate, persoana care este in imposibilitatea de a se deplasa sau apartinatorii acesteia trebuie sa trimita o cerere motivata catre structurile de Evidenta Populatiei„, precizeaza MAI intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, in ziua alegerilor locale cartile de identitate vor fi eliberate in regim de urgenta, in interval de cateva ore de la momentul la care a fost depusa cererea.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...