Peroane modificate, priza pentru telefoane si afisaj adaptat. Se modernizeaza statiile de tramvai de pe linia 1, pe care va circula tramvaiul Bozankaya. Deocamdata se face documentatia, iar garantia ceruta de Primaria Timisoara este de doar 2 ani

TIMISOARA. In curand va incepe reabilitarea mai multor statii de tramvai din Timisoara. Este vorba despre cele de pe linia 1 de circulatie, de la Gara de Nord pana la statia Meteo de la Padurea Verde, traseu pe care va merge tramvaiul nou turcesc de la Bozankaya.

Un sfert din statiile de tramvai din Timisoara intra intr-un amplu proces de modernizare, plecand de la Gara de Nord si ajungand la statia Meteo. Călătorul va avea conditii civilizate de asteptare si informatii pentru a-si putea integra calatoria cu alte opțiuni – nu doar cu alte mijloace de transport public, dar si cu bicicletele din statii sau cu deplasarea cu trenul in cazul navetei in localitatile de langa Timisoara” a transmis primarul Dominic Fritz.

In total, 34 de statii de tramvai vor avea peronul adaptat la acelasi nivel cu noile tramvaie Bozankaya si pavaj tactilo-vizual, precum si zone de avertizare cu un contrast ridicat de culoare, pentru o mai buna delimitare a spatiului.

Peroanele vor fi accesibile tuturor persoanelor cu mobilitate redusa, persoane cu dizabilitati, varstnici, parinti cu carucioare pentru copii, astfel incat sa le permita urcarea/coborarea din tramvai.

Fiecare statie va fi supravegheata video si va avea un monitor pentru informare, vizibil pe ambele parti ale panoului de afisaj, care va contine detalii despre timpii de ajungere in statii a mijloacelor de transport. Sistemul urmeaza sa fie adaptat si pentru si pentru persoanele nevezatoare.

Statiile sunt prevazute sa aiba panouri fotovoltaice, prize pentru incarcarea telefoanelor, acces la internet si un sistem pentru achizitionarea de bilete.

Statiile care fac obiectul contractului: Gara de Nord, Regele Carol I, Piata Mocioni/Sinaia, Piata Maria, Catedrala Mitropolitana, Spitalul de Copii, Piata 700, Libertatii, Continental, Prefectura, 3 August, Piata Traian (toate tur-retur, cate 2 statii); Printul Turcesc, Sarmisegetuza, Lalelelor, V. Economu, V. Babes, Meteo, UMT, Electrica, Gara de Est, Piata Badea Cartan.

Pentru intocmirea documentatiei, primaria a estimat o valoare de 210.084 lei, fara TVA. Iar autoritatile au pretins o garantie de doar 2 ani pentru aceste noi statii.
O licitatie pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca studiile va fi lansata in scurt timp. Realizarea documentatiei si a proiectarii va dura 8 luni din momentul in care va fi declarat un castigator al licitatiei. Apoi se va cauta un constructor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Raul spune:

  Liniile cand se modernizeaza ?

 2. H. Baader spune:

  Pai statia Gara de Nord intra in noul proiect de prelungire a liniei de tramvai pana la Solventu si atunci la ce intra acum in modernizare? A renuntat cumva Fritz si la acest proiect?
  Bucla tramvaiului este pe terenul Elba si va trebui sa dispara de acolo cat mai curand…

 3. claudiu spune:

  Pana acum neomarxistii care au ajuns la conducerea primariei au dormit ?

 4. alin spune:

  Actualele copertine din statii sunt o parodie. Acoperisul este atat de ingust incat abia intra sub copertina 4-5 calatori iar protectia la soare vara este zero. Doar niste tembeli au avut ideea de a utiliza plexiglas in loc de un material opac si mai rezistent. In statiile importante cu trafic mare de pasageri refugiul trebuie sa aiba o lungime care sa corespunda macar cu cea a unui vagon de tramvai. In restul statiilor inclusiv de troleibuze si autobuze trebuie in prima faza ridicata cota platformei nu pot fi discriminati calatorii de pe alte trasee!

 5. Geta Bioenergeta spune:

  Am și eu niste nelămuriri: tramvaiele noi vor circula doar DUPĂ ce se va termina modernizarea tuturor stațiilor de pe linia 1?! Ce rol vor avea automatele de bilete din stații, din moment ce acum exista cânte un automat de bilete în fiecare troleu, autobus sau tramvai?