Noutati :

Permis de conducere pentru conducatorii de mopede. Vezi de cand intra in vigoare noua lege!

13 noiembrie, 2012 - 07:33 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Pentru conducatorii de mopede nu mai e suficient atestatul eliberat de scolile de soferi. In curand, acestia vor fi nevoiti sa parcurga etapele unui examen in adevaratul sens al cuvantului, pentru conducerea acestor vehicule.

Mopedele vor putea fi conduse, incepand cu data de 19 ianuarie 2013, numai cu permis de conducere, dupa ce, luni, in Monitorul Oficial a fost publicata legea prin care se modifica Ordonanta de Urgenta ce reglementeaza circulatia pe drumurile publice.

Potrivit legii, incepand cu 19 ianuarie, persoanele care nu detin permise de conducere din nicio categorie, trebuie sa sustina un examen teoretic si unul practic, pentru obtinerea permiselor din categoria „AM” „A1” si „B1” pentru mopede, scutere, ATV-uri si alte autovehicule dotate motoare de capacitate mica a caror viteza nu depaseste 45 de kilometri pe ora iar capacitatea cilindrica sa nu mai mare de 50 de centimetri cubi.

In acelasi timp, aceste autovehicule vor putea fi conduse, in continuare, de persoanele care detin deja permise de conducere.

Examenul pentru obtinerea permiselor de categorie „AM”, „A1” si „B1” poate fi sustinut, conform legii, incepind cu implinirea varstei de 16 ani si implica sustinerea unei probe teoretice si a unei probe practice.

Proba practica in acest caz consta intr-un test de indemanare sustinut in poligon.

In prezent, mopedele si triciclurile cu motor pot fi conduse doar pe baza atestatelor eliberate de scolile de soferi.

Permisul de conducere va avea o valabilitate de cinci-zece ani, iar la fiecare reinnoire, soferii vor fi obligati sa faca un control medical.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...