Noutati :

Perioada pentru depunerea contestatiilor la Evaluarea Nationala a fost prelungita! Elevii au doua ore in plus pentru depunerea lor

27 iunie, 2013 - 10:59 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
2

Ministerul Educatiei Nationale a emis un ordin prin care, dupa afisarea rezultatelor la Evaluarea Nationala, elevii nemultumiti vor putea depune contestatiile pana la ora 22.00. Decizia a fost luata la solicitarea unui cult religios.

Rezultatele la Evaluarea Nationala vor fi afisate sambata, la ora 16.00. Contestatiile se pot depune in aceiasi zi, iar la solicitarea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, perioada alocata depunerii lor a fost prelungita pana la ora 22.00. Reprezentantii cultului religios au printr-o adresa, ca enoriasii sai „respecta ziua de sambata ca pe una de repaus si de sarbatoare religioasa si nu pot întreprinde niciun fel de alte activitaţi laice, pana la apusul soarelui”.

Ministerul Educatiei Nationale a emis un comunicat in care se arata ca: „Prin decizia adoptata, MEN înţelege sa respecte drepturile garantate de Constituţia Romaniei si de legile statului roman privind libertatea de constiinţa si asigurarea de sanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care aparţin acestia”.

Contestatiile vor fi analizate in perioada 30 iunie-2 iulie, iar in 3 iulie se afiseaza rezultatele finale.

Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, se va face in perioada 5 – 9 iulie. Tot in aceeasi perioada vor fi completate fisele de inscriere si de catre absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete .

Inscrirea si repartizarea candidatilor pentru invatamant special se va face intre 11 si 13 iulie, iar repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi intre 8 si 10 iulie.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc in 16 iulie.

Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in licee se va face in 17 iulie, iar dosarele de inscriere  se vor putea depune intre 17 iulie si 26 iulie.
Cea de-a doua repartizare computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinsi in prima etapa va avea loc in 25 iulie, iar a treia etapa se va desfasura  in perioada 5 – 6 septembrie.

Repartizarea candidatilor din seriile anterioare care au implinit varsta de 18 ani pana la data inceperii cursului anului scolar 2013 – 2014 pe locurile de la invatamantul seral si cu frecventa va avea loc intre 24 si 26 iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mai lasati-ne, noi, ceilalti, putem munci in orice zi, MEN se gandeste doar la cei cu gura mare ?

  2. Dar sanse egale pentru ortodocsii care respecta duminica nu are de gand MEN sa asigure ? Pe noi, pe ortodocsi, nu ne baga nimeni in seama cand organizeaza ministerul sedinte si alte activitati duminica ?