Noutati :

Pericolul de la gradinita din Satchinez n-a fost indepartat! Inca sunt emanatii de gaze in zona, iar copiii vor sta acasa

4 ianuarie, 2011 - 12:46 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
3

Peste 60 de copii din Satchinez nu vor merge maine la gradinita pentru ca autoritatile au descoperit acumulari importante de gaze in imobil si in jurul acestuia, care ar putea pune in pericol viata celor mici.

Pana acum nu s-a stabilit de unde provin gazele din cladire si din gradinile invecinate.

„In incinta gradinitei s-au gasit procente de 1% si chiar mai mult, in conditiile in care de la 2 la suta incepe pericolul. E o problema, mai ales ca este in spatii inchise. In gradinile din jurul gradinitei procentul de gaze este de 60-70%, dar fiind spatiu deschis, pericolul nu este atat de mare. Este bine sa prevenim un eventual accident in zona respectiva. Am luat legatura cu Petrom, s-au luat masuri ca la gradinita din Satchinez sa se monteze avertizoare pentru prevenirea exploziilor. Procentele de explozie sunt de la 4-5% in spatii inchise”, anuntau reprezentantii EON Gaz la ultima sedinta a Comandamentului pentru Situatii de Urgenta intrunit la Prefectura Timis inainte de Anul Nou.

Au fost prelevate probe din zona si se asteapta inca analiza acestora care se face la laboratorul din Campina. Acestea ar trebui sa releve care este compozitia gazelor, densitatea acestora si temperatura de autoinflamare.

Comandatul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Timis, Mihai Benga, a precizat ca autoritatile au montat deja detectoare de gaze la gradinita, iar primarul din Satchinez, Florin Ion, a luat masura suspendarii orelor la gradinita cu pricina pana cand pericolul nu va fi indepartat. Copiii vor fi impartiti in mai multe grupe, iar cursurile vor fi tinute in alte spatii.

Va reamintim ca inca de la finele lunii decembrie, au fost semnalate probleme la Satchinez, unde zona in care se gaseste gradinita din localitate a fost invadata de gaze la limita pericolului. Comandamentul pentru Situatii de Urgenta a intrat in alerta. S-a procedat la verificari serioase, iar populatia a fost instruita.

Satchinezul este una dintre cele mai importante zone de extractie a petrolului din vestul tarii, iar zacamantul de titei este insotit de depozite de gaze naturale asociate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Impotentza pe fatza…cum dreac sa nu-si dea seama de unde vin gazele alea ca doara nu cresc in copacii de langa gradinita

  2. a dat primaru fasole la toata comuna si de acolo emanatiile de gaze:)))))))))))

  3. ACUM E BINE COPII DE LA GRADI
    FAC GRADINITA IN SCOALA GENERALA SATCHINEZ SI DIN COPII FAC LA SCOALA MICA(SCOALA PROSTILOR) ha ha ha ha…