Opinia Timisoarei

Pericol public, la Timisoara! Ce solicita oamenii din zona Sagului Primariei si Politiei Rutiere?

TIMISOARA. Doar norocul a facut ca pana acum sa nu se intample vreo nenorocire, sustin timisorenii care locuiesc in zona Sagului, in vecinatatea noului mall, unde lucrarile se apropie de final.

O sesizare a fost trimisa Primariei Timisoara si Politiei Rutiere prin care oamenii semnaleaza faptul ca o trecere de pietoni din dreptul noului sens giratoriu le creeaza dificultati, din pricina unor modificari facute in timpul santierului.

As vrea sa va aduc la cunostinta o stare a lucrurilor ce nu inceteaza de multisor si pune, zilnic, in pericol viata cetatenilor din acest oras. Este vorba de trecerea de pietoni din dreptul mall-ului din Calea Sagului, de langa statia Dermatina. Odata cu inceperea lucrarilor la mall si a redesenarii circulatiei in zona, marcajul de trecere de pietoni de la nivelul asfaltului a disparut, iar semaforul a fost pus pe galben intermitent. Este adevarat, semaforul functioneaza asa, semnul de „Trecere pentru pietoni” este inca acolo, dar, se pare, nu este de-ajuns pentru majoritatea soferilor care tind sa nu mai opreasca la trecere. Personal, era sa fiu implicat in 2 accidente acolo din cauza ca soferii nu mai constientizeaza existenta trecerii de pietoni intr-o zona in care, simtindu-se oricum aproape de iesirea / intrarea in oras, gonesc cu mult peste cei 50 km /h admisi regulamentar.
Va supun atentiei acest fapt, deoarece se impune rapid refacerea semnalizarii cu marcajul de „Trecere pentru pietoni” (zebra) la nivelul asfaltului, controale radar ale Politiei Rutiere si repornirea semaforului in modul de functionare normala. Cat mai repede, pana nu apar victime intr-o zona ce a devenit din ce in ce mai aglomerata. Si aglomeratia este abia la inceput„, noteaza timisoreanul Calin Cristescu , cel care a inaintat aceasta sesizare muncipalitatii, dar si redactiei opiniatimisoarei.ro.

Sursa foto: eyeinthesky.ro

Exit mobile version