Pericol de inundatii si scurgeri de ape pe versanti, in Timis. A fost intrunit Comitetul pentru Situatii de Urgenta

TIMISOARA. Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizari hidrologice de tip Cod Galben si Cod Portocaliu de inundatii valabile pe mai multe rauri din intreg Banatul.

CITESTE SI: Se lucreaza de zor pe drumul care leaga Timisoara de Autostrada. Ruta ocolitoare pentru soferi. Foto 

Atentionarile au intrat in vigoare duminica dupa amiaza si sunt valabile pana miercuri, 11 iulie, la ora 14. In acest timp sunt asteptate scrugeri importante de pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite pe unele rauri.

In Banat sunt asteptate astfel de fenomene pe raurile Bega, Timis, Cerna, Barzava, Moravita, Caras si Nera.

Pentru a gestiona cat mai bine situatia, la nivelul judetului Timis a fost intrunit Comitetul pentru Situatii de Urgenta, care a luat urmatoarele masuri:

– a fost activata Grupa operativa, etapa I – Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiilor, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta;

– au fost prealarmate Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor vizate de fenomenele hidro-meteo periculoase;

– a fost prealarmat personalul inspectoratului care asigura permanenta;

– a fost pregatita tehnica de interventie: autospeciale de interventie, barci, motopompe de mare capacitate si electropompe.

CITESTE SI: ‘S-au facut reviziile’. Timisoara, pregatita sa inceapa transportul pe Bega. Momentul in care se lanseaza la apa vaporasele 

Reprezentantii ISU Banat recomanda oamenilor din zonele vizate sa-si pastreze calmul si sa respecte recomandarile autoritatilor locale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...