Pericol de inundatii in Timis. Cod Galben pana vineri pe trei rauri

TIMISOARA. Se umfla apele. Avertizare Cod Galben de inundatii in Timis si Caras – Severin pana vineri, 20 ianuarie.

Dupa ploile cazute din belsug si caldura care topeste brusc stratul de zapada din zonele inalte, Banatul a intrat sub avertizare hidrologica.
Conform specialistilor, alerta este pe raurile din bazinele hidrografice:
💧Bega – bazin amonte S.H. Balint (judetul Timis),
💧Timis – bazin amonte S.H. Sadova si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj (judetele: Caras-Severin si Timis),
💧Barzava – bazin amonte S.H. Moniom si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gataia, (judetul Caraş-Severin)
💧Caras, Nera (judetul Caras-Severin),
💧Cerna (judetele: Gorj si Caras-Severin)
Cand❓ 17.01.2023 ora 22.00 – 20.01.2023 ora 12.00

Ca urmare a precipitatiilor prognozate, propagarii si cedarii apei din stratul de zapada, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri ce pot depasi COTELE DE ATENTIE.
Hidrologii si Dispeceratul ABA Banat monitorizeaza permanent evolutia situatiei hidrologice in bazinele hidrografice avertizate cu cod hidrologic si realizeaza fluxul informational specific situatiilor de urgenta„, transmit reprezentantii Administratiei Bazinale Apele Banat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.