Performanta si inovatie, sustinute si in 2016 de Universitatea Politehnica Timisoara!

Inginerul Corneliu Birtok Baneasa, unul dintre cei mai premiati tineri cercetatori la nivel international, cu activitate relevanta inclusiv in mediul privat, este doctorand al Universitatii Politehnica Timisoara. Ca membru al comunitatii de cercetatori din Politehnica timisoreana, tanarul inventator intentioneaza sa se axeze cu prioritate pe elaborarea tezei de doctorat, in cadrul careia se vor regasi si informatii privind dispozitivul denumit „deflector termic integrat”.

Acest dispozitiv se aplica pe traseul de admisie al aerului la motorul autovehiculelor, dovedindu-si eficienta pe timp de vara, cand motoarele pierd aproximativ 20% din putere din cauza caldurii. Deflectorul termic integrat i-a adus doctorandului UPT numeroase aprecieri, ultima recunoastere a eficientei dispozitivului constituind-o medalia de aur obtinuta, in noiembrie 2015, la Salonul International de Inventica Innova Bruxelles. In cadrul Innova, tot pentru acest dispozitiv, inginerul a obtinut premiul special al delegatiei Thailandei.

„Dispozitivul este o inventie ce a fost testata in practica in anul 2010, fiind implementata pentru prima data pe autoturisme si pe autobuzele unei companii de transport local din Alba Iulia. Deflectorul termic integrat nu este insa limitat doar la industria auto, ci poate fi aplicat si in constructii. Bineinteles, cercetarile se pot extinde si se pot diversifica din punct de vedere al utilitatii acestuia”, a declarat inginer Corneliu Birtok Baneasa.

In 2016, in paralel cu activitatile de cercetare derulate pentru teza de doctorat, Corneliu Birtok Baneasa doreste sa participe la numeroase saloane de inventica, la expozitii sau conferinte tematice. Totodata, inginerul va derula prin intermediul Asociatiei CORNELIUGROUP, numeroase programe, printre care „Material didactic in scoli” si „Tinere talente”. Incepand cu anul 2008, Corneliu Birtok Baneasa a obtinut la saloane internationale de inventica 26 de medalii de aur, sase medalii de argint, doua medalii de bronz si 22 de premii speciale. Participarea doctorandului UPT la toate saloanele internationale a avut loc dupa o selectie organizata de Autoritatea Nationala pentru Cercetare stiintifica si Inovare.

Birtok Baneasa_

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Mai bine mai tarziu