Noutati :

Performanta fabuloasa. 14 medalii, din care 8 de aur, pentru Romania la Campionatul European de Gimnastica. Ana Barbosu, record in istoria participarilor. Foto

20 decembrie, 2020 - 07:13 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SPORT
0

România a încheiat duminică participarea în concursurile de senioare şi junioare de la Campionatul European de gimnastică feminină cu un bilanţ de 14 medalii, din care opt sunt de aur.

Larisa Iordache a obținut patru medalii, din care două de aur, după trei ani de pauză.

Ana Bărbosu a obținut şase medalii de aur la junioare, record în istoria participărilor României la CE.

Duminică au avut loc finalele pe aparate, iar bilanţul medaliilor tricolore la CE de la Mersin este următorul:

Senioare
– Aur – Larisa Iordache (bârnă şi sol);

– Argint – pe echipe, Larisa Iordache (sărituri), Silviana Sfiringu (bârnă).

Junioare

– Aur – pe echipe, Ana Bărbosu – individual-compus, plus patru în finalele pe aparate;

– Argint – Maria Ceplinschi (individual-compus şi sol);

– Bronz – Andreea Preda (bârnă).

Nota iniţială a Larisei Iordache acordată la sol, 13.050, a fost contestată de antrenorii României, şi s-a transfomat în 13.450, cu 0.350 peste adversara din Turcia, care era considerată campioană europeană în prima fază.

România a cucerit după 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul în toate probele la un Campionat European reprezintă un nou record pentru România, la junioare şi senioare. Larisa Iordache a revenit într-o mare competiţie după trei ani de pauză, în care a suferit trei intervenţii chirurgicale.

SURSA: stirileprotvInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...