Noutati :

Performanta academica, sarbatorita la 98 de ani de la infiintarea Universitatii Politehnica Timisoara

7 noiembrie, 2018 - 09:08 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Aniversare in mediul universitar, la Timisoara. Se implinesc 98 de ani de cand
Regele Ferdinand semna decretul de infiintare a scolii Politehnice din Timisoara, ridicand orasul la rangul de oras universitar si implinind dorinta banatenilor de a avea o institutie de invatamant superior. Infiintarea unei universitati tehnice a fost o alegere fireasca, in conditiile in care Timisoara, acum aproape un secol, era orasul cu cele mai multe intreprinderi din Romania, un oras cu o vocatie tehnica, in care s-au inregistrat si sute de premiere tehnice nationale, europene si chiar mondiale.

Timp de 98 de ani, Universitatea Politehnica Timisoara a tinut ridicata stacheta calitatii actului educational care, dublata si de o activitate de cercetare stiintifica la cel mai inalt nivel, a dat generatii intregi de ingineri bine pregatiti, specialisti in domeniul lor, care au dus in zona, in tara, si chiar peste hotare, prestigiul scolii.

„Atunci cand discutam despre Politehnica si despre performantele acesteia trebuie sa ne gandim la cei care au slujit ca aceasta scoala sa ajunga la nivelul la care a ajuns acum. Marcam aceste zile spectaculoase ale anului 1920 tocmai pentru a arata ca istoria acestui oras nu poate fi conceputa fara Politehnica. Ne mandrim cu profesorii nostri, multi dintre ei academicieni de prestigiu, profesori recunoscuti pe plan national si international, aflati in conducerea multor structuri si organisme profesionale internationale. Nu intamplator, dupa numarul lucrarilor stiintifice publicate si indexate in reviste de specialitate cu recunoaștere internationala, SCImago Rankings a plasat Universitatea Politehnica Timisoara pe locul III in Romania si pe un loc fruntas in Europa Centrala si de Est”, a spus rectorul UPT, Aurel Serban.

Deschiderea festiva ce marcheaza implinirea a 98 de ani de la infiintarea Universitatii Politehnica Timisoara a avut loc miercuri, si a fost urmata de Gala promotorilor UPT, la care au participat directori de licee si reprezentanti ai inspectoratelor scolare din 9 judete, care au dat cei mai multi studenti, reprezentanti ai firmelor care sunt prezente si la Zilele Carierei, cadre didactice si studenti ai UPT. Politehnica devine, astfel, liantul dintre liceeni si mediul economic, pregatindu-i pe acestia pentru o cariera de succes.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...