Noutati :

Pentru unii muma, pentru altii ciuma! Super-proiectie 3D anulata la Timisoara. Nu oricine are voie in Piata ‘de evenimente’ Libertatii

1 octombrie, 2015 - 04:26 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Timisoara de cinci stele… cazatoare! Vrem sa fim Capitala culturala europeana, dar dam cu batul in balta de fiecare data cand avem ocazia. Angajatii Primariei Timisoara lovesc din nou.

Cei care pun la cale in fiecare an Festivalul de Film Timishort au vrut sa le ofere timisorenilor o proiectie 3D, in Piata Libertatii, care va purta numele si de Piata de evenimente, conform spuselor primarului Nicolae Robu. Era programata pe 10 octombrie si au dorit o aprobare de la municipalitate, sperand ca o vor obtine cu usurinta, pentru ca nu este primul eveniment care are loc in Libertatii. Acolo a mai cantat fanfara, iar joi seara, Centrul Cultural German proiecteaza o pelicula pe o masina de pompieri.

Cu sprijinul celor de la Electronic Resistance, cei de la Timishort au vrut sa proiecteze un mapping 3D al cladirii garnizoanei, avand pe fundal muzica live compusa de Octavian Horvath, prin care anuntau practic festivalul.

Ei, n-a fost sa fie asa, pentru ca organizatorilor Timishort nu li s-a mai dat aprobare, astfel ca proiectia 3D a fost… anulata. Motivul? Piata Libertatii este inca in santier si NU se dau aprobari acolo. Sau cel putin asta au spus cei din Primaria Timisoara, transmit cei de la Timishort Filmfest. Atunci ne punem intrebarea cum au primit altii aprobari? Tot cei de la Timishort raspund, citand o angajata a municipalitatii.

„Tocmai ni s-a comunicat ca nu am primit autorizatia pentru proiectia 3D programata pt data de 10 octombrie in P-ta Libertatii, deoarece acea piata e inca in lucru si nu s-a facut receptia lucrarii. Iar faptul ca CCG are o caravana de film azi acolo e (ca s-o citez pe angajata Primariei Timisoara) <<o scapare regretabila din vara, cand eram toti in concediu>>. Multumim pentru sprijin, Electronic Resistance, vom astepta cuminti sa se faca receptia acelei lucrari, pt a putea demara a noastra initiativa”, explica cei de la Timishort.

Organizatorii sustin ca au anulat proiectia… pentru moment.

„Asteptam sa se faca receptia lucrarii Pietei Libertatii si o vom face atunci”, ne-au mai spus acestia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...