Noutati :

Pentru PLAGIAT, secretarul de stat la Educatie Stefania Duminica, dat afara de Victor Ponta

24 februarie, 2014 - 02:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Stefania Duminica, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a fost eliberata din functie, luni, de premierul Victor Ponta, ca urmare a scandalului de plagiat.

Decizia, semnata de premierul Ponta si contrasemnata de secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, a fost adoptata luni, 24 februarie si publicata in aceeasi zi in Monitorul Oficial nr.133.

Deocamdata nu s-a stabilit cine va prelua interimatul, functia fiind atribuita PNL ca urmare a algoritmului politic.

Universitatea Bucuresti a stabilit vineri, la finalul unei analize, ca Stefania Duminica a plagiat lucrarea de disertatie cu care si-a luat masteratul.

„In urma expertizei efectuate de catre Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti, care constata fara niciun dubiu plagiatul in cazul doamnei Stefania Vasilica (Duminica) Voicu, conducerea Universitatii din Bucuresti solicita Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii sa retraga doamnei Stefania Duminica titlul de master acordat pentru aceasta lucrare de disertatie”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Prof. Mircea Dumitru a declarat, vineri, ca s-a constatat ca lucrarea a fost plagiata „in totalitate”, iar informatia a fost transmisa Ministerului Educatiei.

Am transmis ca, prin intermediul Consiliului National de Etica (CNE), sa ii fie anulata diploma si retras titlul„, a mai declarat rectorul UB, precizand ca Stefania Duminica este demnitar al statului roman si legea ii protejeaza pe acestia, universitatea neputand sa le retraga direct titlurile acordate in cazul in care au fost prinsi ca au plagiat.

O situatie similara s-a inregistrat in cazul lui Victor Ponta, in care expertii romani si straini contactati de UB au decis ca a plagiat numeroase „pagini si idei”, dar Ministerul Educatiei a refuzat sa ii retraga titlul de doctor.

Prof. Mircea Dumitru a mai declarat ca Stefania Duminica nu a fost audiata de Comisia de Etica a universitatii, pentru ca „regulamentul nu cere o astfel de procedura, iar doamna nu a solicitat”.

A uitat numele autorului lucrarii originale in lucrare

La inceputul lunii februarie, postul B1 Tv a dezvaluit ca Stefania Duminica a publicat in 2012 o lucrare de masterat copiata aproape integral dupa o disertatie scrisa in 2008 de altcineva.

Cele doua lucrari au fost puse fata in fata si din comparatie a reiesit ca in afara primelor 8 pagini, restul lucrarii semnate de secretarul de stat este aproape „copy-paste”, singurele diferente fiind fonturile si asezarea in pagina.

Mai mult, Stefania Duminica a uitat in lucrarea sa chiar si numele masterandului care a scris lucrarea originala.

Mai multe pe ziare.com!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...