Pentru hala de 2 milioane de euro in care sa se asigure intretinerea tramvaielor Bozankaya la Timisoara se bat 3 firme

TIMISOARA. La mai bine de 2 ani si jumatate de cand avem primul tramvai Bozankaya la Timisoara, primaria a lansat licitatia pentru gasirea unui constructor care sa proiecteze si sa amenajeze hala in care sa se asigure intretinerea pentru garniturile turcesti. Aceasta chiar daca ea ar fi trebuit sa fie gata inca de la sosirea primelor garnituri.

CITESTE SI: Momentul atacului a fost filmat. Tanara care alerga pe malul Begai, agresata intim de un barbat la Timisoara. Video

La termenul limita, de luni, au fost depuse 3 oferte din partea firmelor: AUDIOTECH MULTIMEDIA GROUP, BELCONS CIVIL ENGINEERING S.R.L., NEDEX GRUP. Acestea isi disputa contractul de 7.338.123 lei fara TVA, adica aproape 2 milioane de euro cu TVA.

Cele trei oferte au intrat in evaluare tehnica la Primaria Timisoara.

Conform documentatiei postata in Sistemul de Achizitii Publice, in viitorul contract sunt prevazute „elaborarea documentaţiei tehnico-economice fazele: Proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor, Proiect tehnic de executie si execuţia lucrarilor pentru obiectivul de investitii „Hala integral inchisa pentru mentenanta tramvaielor noi”. Investitia presupune realizarea urmatoarelor lucrari: construirea unei hale pentru mentenanta tramvaielor noi, realizare groapa tehnica pentru amplasarea strungului de rectificat profil bandaj, livrat de furnizorul tramvaielor noi, realizare cale de rulare tramvaie in incinta halei, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalatii termice, precum si echiparea halei cu un pod rulant de 5t si montarea a 12 elevatoare adaptate tramvaielor noi„.

Cladirea urmeaza sa fie ridicata in depoul STPT din zona Dambovita si va avea o suprafata de sub 500 mp, cu o lungime de 63 de metri si o latime de 7,5. Temperatura trebuie mentinuta permanent nu mai jos de 5 grade Celsius, intrucat va adaposti si aparatura electronica ce va fi utilizata la verificari si revizii de specialitate, iar aceasta trebuie sa functioneze in conditii optime.

Timisoara va avea in total 40 de tramvaie noi Bozankaya, dupa ce 23 violet au fost cumparate deja de fosta administratie cu bani europeni si a fost pregatita o extensie a contractului pentru momentul in care ar aparea o noua oportunitate de finantare ca sa mai fie achizitionate alte 17. Aceasta se intampla prin PNRR, astfel ca a fost deja si facuta comanda pentru ele si vor ajunge in acest an la Timisoara, insa administratia Fritz a decis ca ultimele 17 sa fie galbene.

Fiecare garnitura costa aproape 2 milioane de euro, are o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de 251 de locuri, podea 100% coborata si aer conditionat.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Până când va fi gata hala vor ieși din garanție si cele care încă nu sunt pe banda de productie !

  2. Dupa atatia ani cu administratii esuate, actuala, condusa de Dominic, demonstreaza in fiecare zi ca daca exista competenta si dorinta de a munci, lucrurile se misca.

  3. Hala pentru tramvaie si statiile de incarcare pentru autobuzele electrice sunt detalii. Important este ca mijloacele de transport in comun sa fie vopsite in culoarea pe care o impune primarul conform cu viziunea sa asupra orasului.

  4. Baaa! da unde pm is tramvaiele astea? s-au dat atatea milioane pe ele de ce? Ca pe traseu is doar 4 bucati.

  5. Rog pe aceasta cale partidul nostru preferat sa cheltuie acesti 7.338.123 lei pe un studiu de fezabilitate.

  6. firme de partid…acuma coruptia numai ucide? fivar natia voastra de useristi