Noutati :

Pensiile speciale pentru alesii locali au fost contestate de Guvern la Curtea Constitutionala!

27 decembrie, 2015 - 12:46 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Guvernul Romaniei a formulat, printr-o sesizare adresata Curtii Constitutionale a Romaniei, obiectiuni privind unele aspecte ale Legii referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene (Legea de modificare si completare a Legii nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali).

Sesizarea are in vedere incalcarea mai multor articole din Constitutie, referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiti alesi locali, acordarea retroactiva a drepturilor speciale si neasigurararea finantarii pentru indemnizatiile nou create, se arata intr-un comunicat de presa emis de guvern.

In forma adoptata, exista cel putin 16.300 de potentiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar in 2016 se ridica la 469 milioane lei. In urma impozitarii acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, si tinde sa agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar.

In plus, avand in vedere ca legea retroactiveaza, numarul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca si impactul asupra bugetului de stat.

Citste mai mult pe ziare.com!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Intrebare: va fi incarcat fondul de pensii care se imparte pensionarilor sau exista bani din alte surse?
    Aceeasi intrebare se refera la toate pensiile specilale?
    Nu de altceva, dar sa ne explicam unde se duc banii.
    De fapt ce inseamna „pensii speciale, pensii vocationale si similare”? A avea o vocatie se refera la artisti, medici, profesori (si din acestia doar cei care isi vac datoria la cel mai inalt nivel).
    Poate alesii (parlamentari, senatori) de Timis ne explica la ce s-au gandit cand au votat acest „autodar”!