Noutati :

Pensii speciale pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene! Legea a fost adoptata tacit de Camera Deputatilor. Ce urmeaza?

10 noiembrie, 2015 - 11:32 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

BUCURESTI. Propunerea legislativa, semnata de un grup de 30 de deputati si senatori de la PSD, PNL, UDMR, care prevede ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene care au varsta standard de pensionare vor beneficia de pensii speciale, prevederea aplicandu-se si celor care au detinut astfel de functii anterior intrarii in vigoare a actului normativ, a fost adoptata marti tacit de Camera Deputatilor.

Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta se acorda in limita a trei mandate si de calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizatia bruta lunara. Indemnizatia se cumuleaza cu orice tip de pensie stabilita in sistemul public de pensie si se suporta din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, se mai arata in proiect.

Pentru mandatele incomplete, indemnizatia se calculeaza proportional cu perioada de mandat exercitata, care nu poate fi mai mica de doi ani.

Termenul pentru votarea propunerii era 2 noiembrie, astfel incat, in absenta unei decizii a plenului Camerei Deputatilor, proiectul se considera adoptat tacit si va fi trimis Senatului spre dezbatere, in calitate de for decizional.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Uite ce au inteles alesii nostri de la protestele in strada din toata tara !. Fix in cur ii doare de problemele Romanilor , lefuri si pensii speciale pt ei , astea sunt prioritatile alesilor nostri , gunoaiele dracu ce sunt !. Bravo domnule Tabara , voteaza cu 2 maini daca se poate si pt colegii absenti !. Uite-l si pe idiotul de Nicolicea cum ride cu gura pina la urechi ca un idiot !.

  2. Vai de capul acestori parlamentari.Habar nau de unde se va acoperi acestor pensii speciale?Oare primarii etc.nu potnavea vchimea din
    serviciu sau pelanga aceasta se da si supliment?Rusne Dle Prof.Dr.ing.Tabara pentru votarea asemenei legi,dar la ce sa ne asteptam Dvs.
    dupa Revolutia a ti profitat din pnct de vedere politic si administrativ.In ce partid mai functionati?