Penitenciarul din Timisoara cauta… voluntari. Vino sa dai o mana de ajutor!

Daca ai minim 18 ani, studii liceale, esti serios, comunicativ si punctual, poti sa devii voluntar la Penitenciarul din Timisoara. Totusi, trebuie sa nu ai rude printre detinuti si nici sa nu fi vizitat, alta data, vreun puscarias din inchisoarea de pe Popa Sapca. Institutia desfasoara un program de incluziune sociala a celor incarcerati, pentru a primi o mai buna educatie, dar si pentru imbunatatirea activitatilor din penitenciar. Proiectul "Managementul Voluntariatului" are ca obiectiv implicarea diferitilor factori interesati in gasirea de solutii pentru reinsertia sociala a persoanele private de libertate. In cadrul proiectului se urmareste familiarizarea voluntarilor cu privire la structura sistemului penitenciar si legislatia care reglementeaza executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal. Ce avantaje vei avea daca te vei implica in acest proiect? Poti participa la un curs de formare a voluntarilor sustinut de specialisti din cadrul Penitenciarului, in urma caruia vei primi o diploma de participare; vei desfasura activitati de voluntariat cu persoanele private de libertate si vei putea aduce o schimbare pozitiva in viata acestora; prin activitatea de voluntariat se ofera posibilitatea cunoasterii unei comunitati inchise, necunoscuta publicului larg. Beneficiile voluntariatului sunt multiple, unul dintre ele fiind si dezvoltarea spiritului civic. Sprijinul oferit detinutilor se refera la dezvoltarea competentelor relationale pentru persoanele private de libertate, dezvoltarea abilitatilor cultural-artistice si a spiritului de echipa, ii poti ajuta sa nu apeleze la droguri sau sa nu ajunga in situatia de a transmite boli, dar si sa comunice mai bine cu familia si comunitatea in care se vor  intoarce, dupa iesirea din puscarie. Persoanele care doresc sa se implice in activitati de voluntariat vor depune un curriculum vitae si o scrisoare de intentie pana in data de 5 noiembrie 2010, la adresa de e-mail [email protected] (persoana de contact – Insp. Andreea Szasz).

Daca ai minim 18 ani, studii liceale, esti serios, comunicativ si punctual, poti sa devii voluntar la Penitenciarul din Timisoara. Totusi, trebuie sa nu ai rude printre detinuti si nici sa nu fi vizitat, alta data, vreun puscarias din inchisoarea de pe Popa Sapca. Institutia desfasoara un program de incluziune sociala a celor incarcerati, pentru a primi o mai buna educatie, dar si pentru imbunatatirea activitatilor din penitenciar.

Proiectul „Managementul Voluntariatului” are ca obiectiv implicarea diferitilor factori interesati in gasirea de solutii pentru reinsertia sociala a persoanele private de libertate. In cadrul proiectului se urmareste familiarizarea voluntarilor cu privire la structura sistemului penitenciar si legislatia care reglementeaza executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

Ce avantaje vei avea daca te vei implica in acest proiect? Poti participa la un curs de formare a voluntarilor sustinut de specialisti din cadrul Penitenciarului, in urma caruia vei primi o diploma de participare; vei desfasura activitati de voluntariat cu persoanele private de libertate si vei putea aduce o schimbare pozitiva in viata acestora; prin activitatea de voluntariat se ofera posibilitatea cunoasterii unei comunitati inchise, necunoscuta publicului larg. Beneficiile voluntariatului sunt multiple, unul dintre ele fiind si dezvoltarea spiritului civic.

Sprijinul oferit detinutilor se refera la dezvoltarea competentelor relationale pentru persoanele private de libertate, dezvoltarea abilitatilor cultural-artistice si a spiritului de echipa, ii poti ajuta sa nu apeleze la droguri sau sa nu ajunga in situatia de a transmite boli, dar si sa comunice mai bine cu familia si comunitatea in care se vor  intoarce, dupa iesirea din puscarie.

Persoanele care doresc sa se implice in activitati de voluntariat vor depune un curriculum vitae si o scrisoare de intentie pana in data de 5 noiembrie 2010, la adresa de e-mail [email protected] (persoana de contact – Insp. Andreea Szasz).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.