Pelerinaj, intre Manastirea Sag si Manastirea Partos. Sunt asteptati sute de credinciosi din Timisoara si din judet

TIMISOARA. Sute de pelerini sunt asteptati sa participe la deja treditionalul pelerinaj intre Manastirea Timiseni (Sag) si Manastirea Partos. Este vorba despre aproximativ 50 de kilometri pe care credinciosii ii vor parcurge pe jos.

Cu binecuvântarea IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, vineri, 13 septembrie 2019, va avea loc traditionalul Pelerinaj pe jos de la Manastirea Timiseni (Sag) la Manastirea Partos. Acest pelerinaj reitereaza, in mod simbolic, drumul pe care l-a parcurs, dupa retragere, Sfantul Mitropolit Iosif in anul 1653, din cetatea Timisoarei pana la Manastirea Partosului si reprezinta totodata inceputul evenimentelor din acest an dedicate hramului manastirii„, au transmis reprezentantii Manastirii Partos.

Programul este urmatorul:

– orele 05:30: Sf. Liturghie (savarsita in biserica mica a Manastirii Timiseni-Sag de catre părintele Ierom. Varlaam Almajanu, staretul Manastirii Partos);
– orele 06:30: binecuvantarea pelerinilor si inceputul pelerinajului

Traseul pelerinajului este Sag – Parta – Petroman – Ciacova – Ghilad – Ofsenita – Banloc – Partos.

La orele serii se va sosi la Manastirea Partos unde se va rosti o rugaciune de multumire iar de la orele 19 se va asista la Vecernia sustinuta de Parintele Mitropolit Ioan care va si adresa un cuvant pelerinilor.

Pe durata intregului traseu pelerinii vor fi insotiti de autovehicule de ajutor in caz de nevoie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.