Noutati :

Pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii ai caror victime mor!

21 iunie, 2011 - 06:07 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Senatorul PDL Iulian Urban a depus, astazi, la Senat un proiect ce prevede modificarea pedepsele pedofililor din Codului Penal cu pedeapsa cu moartea. Potrivit expunerii de motive a lui Iulian Urban, proiectul este depus avand in vedere recentul caz prezentat in media privind fata de 10 ani care a fost violata si ucisa la Jimbolia.

„Luand in calcul gravitatea unor asemene fapte, cu raportare la varsta frageda a victimei precum si la comportamentul deviant al unui asemenea individ, apreciind totodata ca asemenea fapte nu ajung sa fie sanctionate pe masura in conditiile actualului regim sanctionator”, Urban propune modificarea articolului 198 din Codul penal privind actul sexual cu un minor, in sensul introducerii pedeapsei cu moartea pentru „fapta individului care intretine un act sexual cu un minor in varsta de pana la 10 ani, fapta care duce la moartea sau sinuciderea victimei”.

De notat ca pedeapsa cu moartea este interzisa in Romania de Constitutie prin articolul 22, aliniatul 3, lucru ce pune serioase probleme asupra constitutionalitatii initiativei senatorului PDL. Astfel, pentru legea fundamentala romana interzicerea pedepsei cu moartea este vazuta ca o garantie pentru apararea dreptului la viata si la integritate fizica si psihica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...