Opinia Timisoarei

Pe urma hotilor de fier vechi, pana la centrele de colectare. 37 de centre controlate in Timis, 43.000 lei in amenzi

TIMISOARA. Furtul de fier vechi n-ar fi o afacere profitabila daca hotii n-ar avea cui sa-si vanda „marfa”. In ultimi ani numarul centrelor de colectare a crescut exponential si, intamplator sau nu, furtul de fier vechi a ajuns o indeletnicire foarte profitabila pentru hoti.

In acest context, autoritatile din judetul Timis au efectuat, timp de doua zile, controale la centrele de colectare a fierului vechi de pe raza judetului Timis. Actiunea  a fost desfasurata in perioada 14-15 februarie, de catre politistii din cadrul IPJ Timis, comisarii Garzii Financiare-Sectia Timis si specialisti din cadrul Romtelecom, Transelectrica, Enel si SN CFR. Directia Judeteana de Informatii Timis si SIPI Timis si-au adus si ele suportul tehnic si informatic.

Autoritatile au avut ca scop identificarea bunurilor provenite din comiterea de infractiuni, a celor care valorifica in mod repetat materiale feroase sau neferoase provenite din furturi, depistarea celor care colecteaza si prelucreaza ilegal deseuri, dar si verificarea modului de Intocmire a documentatiei obligatorii privind provenienta bunurilor gestionate.

Cu aceasta ocazie au fost verificate 37 de centre si au fost aplicate 11 sanctiuni, In valoare de 43.000 de lei. Au fost identificate aproximativ 100 de kilograme de materiale care vor face obiectul unor anchete ulterioare. Totodata, au fost amendate societati la care au fost depistate nereguli contabile, nu au depozitat corespunzator deseurile sau, cuma fost cazul unui centru din Jebel, au poluat aerul prin incendierea deseurilor.

Exit mobile version