Noutati :

Pe ultima suta de metri: incepe receptia la deponeul ecologic de la Ghizela! In curand se va putea depozita gunoiul!

6 iunie, 2011 - 11:43 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Printr-o dispozitie a presedintelui Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a fost stabilita comisia de receptie pentru deponeul ecologic de la Ghizela. Comisia este condusa de vicepresedintele Adam Craciunescu.

Receptia la terminarea lucrarilor la „Sistemul integrat de management al deseurilor – depozitul de deseuri nepericuloase din comuna Ghizela, judetul Timis”, incepe chiar astazi.

La receptie au fost invitati sa ia parte consilieri judeteni, reprezentanti ai institutiilor implicate in acest proiect, printre care Agentia de Mediu, Primaria Timisoara si Inspectoratul de Stat in Constructii.

„Realizarea acestei investitii a implicat un efort substantial din partea Consiliului Judetean Timis, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al implementarii proiectului. Sunt convins ca deponeul de la Ghizela va raspunde cerintelor actuale privind managementul deseurilor. Suntem preocupati in continuare de obtinerea finantarii pentru intregul sistem, si ma refer aici la cele 3 centre de colectare, statia de transfer si inchiderea depozitelor neconforme de la Parta, Jimbolia, Buzias, Sannicolau Mare, Lugoj si Faget”, a spus vicepreşedintele CJT, Adam Craciunescu.

Consiliul Judetean Timis urmeaza sa organizeze o lictatie pentru firma care va opera la deponeul de la Ghizela. Odata castigata aceasta licitatie, aici se poate depozita primul gunoi.

Suprafata totala a deponeului este de  58,9 hectare, cu o zona de depozitare de 35,14 hectare (din care cea aferenta primei celule este de 7,01 hectare) si cu o zona tehnica de 23,76 hectare (zone de cantarire intrare/iesire a autocamioanelor, compostare a deseurilor, maturare material de acoperire, cladirea administrativa, etc.)Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...