Pe singurul drum din Timis pe care muncitorii recicleaza asfaltul si lucreaza cu pierderi zero, santierul se apropie de final. Pe ce sosea se muta utilajele

TIMISOARA. Opiniatimisoarei.ro va anunta in premiera, la jumatatea lunii august, ca un drum national din Timis a intrat in modernizare, iar muncitorii DRDP Timisoara realizeaza lucrarile prin ‘sistemul de reciclare in situ’, o solutie tehnica foarte buna pentru sosele cu durata de viata expirata, care prezinta o zestre formata din straturi rutiere bituminoase imbatranite.

Este vorba despre DN 59B, segmentul Cenei – Uivar – Pustinis – Otelec, in localitati si in afara acestora.

Practic, asfaltul vechi e frezat si pus intr-un utilaj special in care i se adauga material pietros, liant hidraulic si emulsie bituminoasa. Totul vine amestecat, omogenizat si transformat in asfalt proaspat, care vine mai apoi asternut si compactat la profil, explicau reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, care realizeaza intreaga operatiune cu trusa si echipele Sectiei Productie a DRDP.

La doua luni de la pornirea santierului, lucrarea ce se intinde pe aproximativ 20 km se apropie de finalizare.

Lucrările de reciclare in situ de pe DN 59B între Cărpiniș și Otelec, jud. Timiș, în afara localităților, au fost finalizate. Secția Producție Lucrări Drumuri DRDP Timișoara continuă așternerea de covor asfaltic peste suprafața reciclată anterior, între Uivar și Pustiniș„, transmit reprezentantii Directiei regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Odata incheiata aceasta lucrare, muncitorii se vor muta in Valcani de unde vor porni operatiunea de asfaltare prin aceeasi metoda pana la frontiera cu Serbia

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...