Noutati :

“Pe langa sanatate, toate celelalte conteaza infinit mai putin” – Ciprian Mihok, candidat PNTCD (P)

23 mai, 2014 - 10:48 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
0

D-le Mihok, care sunt problemele si prioritatile locuitorilor din Colegiul III Timisoara si cum le veti rezolva daca ajungeti deputat ?

Nevoile si problemele timisorenilor din Colegiul III nu sunt foarte diferite de cele ale timisorenilor in general : drumuri proaste, parcuri degradate, poluare, servicii publice sub nivelul asteptarilor, plus multe altele. Le cunosc dar as minti sa va spun ca eu le voi rezolva pe toate din Parlament. Eu ma pun in slujba oamenilor cu un scop bine definit si vital : sanatatea. Vreau, pentru locuitorii Colegiului III si nu numai, proiecte in domeniul sanatatii !

Sanatatea este un termen generic, aveti cateva proiecte concrete ?

Sigur ! Am spus inca de la inceputul campaniei ca vreau sa ma implic in special in probleme din domeniul meu de competenta. Stiti foarte bine, am expus in Manifestul lui Mihok problema listei de medicamente gratuite si compensate – aceasta este o prioritate de care ma voi ocupa.  Am cateva teme care consider ca sunt capitale pentru viitorul nostru, al tuturor : sanatatea publica – in care nu regasim programe de preventie, de educare; disciplina nutritionala – nu exista reguli, alimentatia sanatoasa este privita ca o notiune abstracta; sportul este prohibitiv – acum practicarea unei activitati sportive este un lux, trebuie obligatoriu sa incurajam practicarea lui si sa creem infrastructura si conditii, sa-l facem accesibil tutoror.

Dar cum credeti ca pot fi rezolvate toate aceste teme ?

Din punctual meu de vedere este foarte simplu : construim terenuri de sport cu acces liber, bazine de innot, piste de alergare, facem program RABLA pentru biciclete, reintroducem sportul in scoli la nivel serios. De ce va vorbesc de toate acestea din postura de candidat pentru parlament ? Pentru ca aceste teme, idei, concepte trebuie sa faca parte dintr-o strategie nationala initiata din parlament ! Trebuie sa ne preocupam de sanatate pentru ca este cel mai important bun al nostru. Pe linga sanatate toate celelalte conteaza infinit mai putin.

D-le Mihok, care este primul proiect legislativ pe care intentionati sa-l promovati/initiati/sustineti daca ajungeti in Parlamentul Romaniei ?

Ca deputat, primul proiect pe care il voi initia si promova este legat de sanatate. Vreau sa le arat tuturor ce inseamna sa alegi un fruct in locul unor cipsuri. Vreau o dezbatere nationala prin care sa elaboram un ghid al sanatatii si in final sa votam o lege pentru supraimpozitarea alimentelor nesanatoase. Se vorbeste de multa vreme despre un astfel de proiect, dar fara rezultat concret. E momentul sa facem ceva, sa lasam dezbaterile si sa actionam concret. Dupa modelul Mihok !Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...