Noutati :

Pe inima banateanului. Maraton folcloric de 9 ore, cu sute de dansatori, solisti de muzica populara si instrumentisti

24 martie, 2018 - 12:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Iubitorii de folclor sunt invitati la spectacole de vis, in cadrul ultimei etape a Festivalului – Concurs ‘Lada cu Zestre’ categoria: Zestrea Timisului, organizat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis.

CITESTE SI: Oameni cu suflet mare. Un intreg sat din Timis s-a mobilizat pentru salvarea unor berze 

Primul spectacol va avea loc la Buzias sambata, 24 martie 2018, incepand cu ora 14:00. Vor participa cu reprezentatii localitatile: Boldur, Tormac, Racovita, Sacosu Turcesc, Stiuca, Criciova, Gavojdia, Nitchidorf, V. V. Delamarina, Darova, Cheveresu Mare, Mosnita si Buzias.

Peste 150 de artisti (dansatori, solisti vocali si instumentali, coruri, tarafuri, recitatori dialectali) vor oferi un spectacol folcloric de peste 4 ore la Casa de Cultura din Buzias. Din camara bunicii vor fi expuse produse din gastronomia traditionala, iar la sectiunea expozitii, colectii vor fi prezentate costume vechi din zona Banatului de Campie, obiecte casnice vechi si alte detalii etnografice.

Duminica, 25 martie 2018 la Giarmata Vii, comuna Ghiroda sunteti invitati la un adevarat maraton folcloric, incepand cu ora 10:00 la sectiunea: laureati. Vor participa localitatile: Dudestii Noi, Deta, Giroc si Ghiroda si vor prezenta un spectacol de peste 9 ore in care cei mai buni participanti de la toate sectiunile festivalului se vor intrece in a-si arata maiestria si bogatia folclorului local.

Aceasta etapa a festivalului incheie competitia, iar juriul, format din: maestrul Gelu Stan, prof. dr. Daniela Bacila, prof. Remus Valungan – sectiunea muzicala, maestrul Toma Frentescu, maestrul Peri Vasile (Arad), maestrul Nicolae Ursu – sectiunea coregrafie, Tania Tunas, dr. Adela Popa si Alina Mafa – sectiunea: Recitatori dialectali, teatru, dr. Maria Hadiji si dr. Marius Bacriu – sectiunea Expozitii, colectionari si chef Nicolaie Tomescu si prof. Marioara Pisat – sectiunea Gastronomie traditionala, va avea misiunea de a realiza clasamentul final al concursului.

Intrarea este libera la toate evenimentele Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. În juriu la secțiunea coregrafie va fi prof. Marius Ursu, maestru coregraf al ansamblului folcloric „Doina Timișului”, al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara.