Noutati :

Pe final de an, Consiliul Judetean Timis a alocat Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana mai putin de jumatate din suma totala din cotizatie

30 octombrie, 2017 - 03:35 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consilierii judeteni au aprobat in sedinta de luni alocarea unei sume, drept cotizatie pentru Asociatia Capitala Culturala Europeana. Insa nu a fost alocata toata suma angajata, ci doar o parte din aceasta, mai exact, mai putin de jumatate din total, chiar daca deja e sfarsitul anului. Mai mult, aceasta hotarare nu era necesara.

CITESTE SI: Inca o gara din Timisoara isi schimba infatisarea pentru 2021. Ce i se intampla dupa aproape un secol si jumatate de la infiintare 

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra da vina pe reprezentantii Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana pentru ca s-au aloca atat de tarziu bani.

Pana la momentul asta au reusit sa aduca toate documentele care erau necesare Directiei de Administratie Publica pentru initierea acestui proiect. S-a alocat suma de 200.000 de lei pentru ca aceasta suma a fost prinsa in Adunarea Generala din cadrul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana. Ei au de facut niste demersuri. Am discutat cu doamna director Neumann si are posibilitatea sa obtina cei 500.000, dar decizia Adunarii Generale trebuie legiferata conform procedurilor ONG-ului, sa depuna la instanta, sa fie valida, iar dupa aceea sa inainteze CJT. Din 2018 are posibilitatea sa obtina 500.000 lei, daca asociatia face toate demersurile. Asociatia nu a depus actele necesare notei de fundamentare pentru demararea unui astfel de proiect„, a declarat Calin Dobra.

De cealalta parte, Simona Neumann, directorul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, spune ca nu era nevoie de aceasta hotarare de Consiliu Judetean, deoarece CJ avea stabilit inca de anul trecut nivelul cotizatiei.

CITESTE SI: La aproape 20 de ani de la singurul transplant de inima facut la Timisoara ce sanse sunt sa mai avem asemenea interventii de top 

Asociatia a depus toate actele solicitate de administratia Consiliului Judetean in vederea obtinerii cotizatiei mentionate in statutul Asociatiei si actele aditionale ale acestuia, documente conform cariora CJT a propus ca si cotizatie anuala o suma cuprinsa intre 200.000 minim si 500.000 maxim lei in sedinta din 6 aprilie 2016 a Adunarii Generale a Asociatiei. Procesul verbal si actul aditionat la statut care sa consfinteasca aceasta modificare au fost aprobate anterior de Judecatoria Timisoara 18.05.2016„, a declarat Simona Neumann.

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana mai are de primit sume de bani si de la Primaria Timisoara, pana la finalul acestui an, drept cotizatie. De asemenea, Guvernul Romaniei trebuia de mai multa vreme sa stabileasca exact cuantumul cotizatiei pentru intreg proiectul.

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu pot sa inteleg si nu voi avea puterea sa inteleg niciodata de ce atata rea-vointa pentru orasul asta. Stadion nu, sala polivalenta nu, centura cu semnul intrebarii, autostrada pana la Begrad nu, Institut Oncologic nu, Spital Regional, Gara Noua nu – cai ferate moderne ce sa mai vorbim las-o asa …Nu inteleg de ce autoritatile permit ca orasul sa fie exploatat si nu ii ceara expres autonomia.

  2. PSD-ul pune numai piedici acestui oraș, pentru a ajunge la putere. Timișoara este o obsesie pentru ciuma roșie și din această cauză nu se dau în lături de la orice, de a pune cât mai multe obstacole primarului.