Noutati :

Pe ce vom cheltui o gramada de bani europeni? Uite cati asteapta sa fie folositi in regiunea de vest a Romaniei!

18 mai, 2015 - 01:13 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Vesti bune pentru administratiile locale din regiunea de vest a tarii. ADR anunta ca in urmatorul exercitiu bugetar, care va debuta in toamna, vor fi mai multi bani europeni pentru proiecte.

Luni, la sediul Consiliului Judetean Timis reprezentantii primariilor din vestul tarii si-au dat intalnire pentru a afla mai multe amanunte despre accesarea de fonduri europene pe exercitiul bugetar 2014-2020.

Ne-am intalnit impreuna cu colegii de la infrastructura rurala si cei de la infrastructura mare, mediu si transporturi sa aducem toata cunoasterea pe care o avem in acest moment catre potentialii beneficiari in ideea in care am vrea sa le dam timp sa isi pregateasca proiectele in tihna pentru ca in momentul in care programele vor fi aprobate, ele vor fi foarte aproape de pus in practica. Probabil ca in toamna, dupa declaratiile guvernantilor, septembrie va fi perioada in care vor porni pe majoritatea componentelor”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

El a mai adaugat ca fata de anii trecuti sunt cateva modificari.

Se doreste in prima faza sa se aprobe o strategie de implementare a proiectelor, urmand ca apoi proiectele sa fie finantate. Speram ca impreuna cu beneficiarii sa aducem informatii valoroase si sa lamaurim care sunt preocuparile lor la momentul acesta”, a mai spus Maxim.

Din fericire, regiunea de vest a tarii va avea de accesat mai multi bani, de data aceasta pe nu mai putin de 12 axe prioritare.

Pentru regiune, din fericire, suma a crescut foarte mult. Avem in urma negocierilor o alocare de 11,77% din valoarea totala, ceea ce inseamna cu 300 de milioane de euro mai mult decat acutalul program, deci avem o alocare de 270 de milioane de euro si, ca si axe, sunt 12 axe din care o parte vor fi gestionate la nivel national. Celelalte axe sunt impartite pe zona urbana si pe cea rurala”, a subliniat directorul ADR Vest.

Cele mai mari alocari de fonduri sunt pe axele 3 si 4 si se refera in special la municipii resedinta de judet.

Se finanteaza partea de transport, zona de reabilitare termica va fi din plin finantata, vor intra si cladirile publice, inclusiv primariile si bineinteles infrastructura urbana de toate tipurile: de la parcuri, la piste de biciclete”, a mai explicat Sorin Maxim.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...