Noutati :

Pe acest loc incepe ridicarea a 4 blocuri cu 88 de apartamente ANL pentru tineri, langa Timisoara

6 februarie, 2019 - 09:13 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Patru blocuri destinate tinerilor intra in zilele urmatoare in constructie, langa Timisoara, la Giroc, pe un teren apartinand Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: Proiectul pilot al Centrului de colectare de legume si fructe din Timis, intr-o noua etapa. Ce se intampla pana in toamna 

Am predat constructorului, in aceasta dimineata, impreuna cu ANL, terenul pe care se vor ridica unitatile locative. Ordinul de incepere a lucrarilor va fi la data de 25 februarie.
Este vorba despre blocuri P+2E situate in comuna Giroc, 88 de apartamente destinate inchirierii de catre tineri prin Agentia Nationala pentru Locuinte. Lucrarile tehnico-edilitare aferente investitiei sunt suportate de catre Consiliul Judetean Timis, din bugetul propriu. De asemenea, terenul necesar a fost pus la dispozitie de catre CJT„, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra.

Contractul a fost iscalit in septembrie 2018.

Valoarea estimata fara TVA a contractului de proiectare si executie lucrari este de aproape 13 milioane lei, din care 370.000 lei servicii de proiectare inclusiv verificare si 12.500.00 lei lucrari de constructii-montaj. Pentru asigurarea apei calde menajere si incalzirea locuintelor, blocurile vor fi echipate cu centrale termice in condensatie cu kit de evacuare. Suprafata construita desfasurata este de 7.505 mp„, mai precizeaza Calin Dobra.

Cele 4 blocuri trebuie sa fie gata in mai putin de 2 ani. Constructorul are la dispozitie 20 de luni din momentul ordinului de incepere a lucrarilor, care este 25 februarie.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. As avea si eu o intrebare: sunt 4 blocuri IDENTICE, DE CE proiectarea este taxata la intreaga suprafata construita, la cca. 10euro/mp, cind de fapt se face un singur proiect care se multiplica apoi in 4 exemplare? Frumoasa si banoasa meseria de proiectant!

  2. Blocuri pentru tinerii alesi 🙂

  3. Geta Bioenergeta, cand mergi in magazin si iti cumperi o pereche de cizme cu aprox 200 lei si mai vine si mata si isi cumpara tot aceleasi cizme le cumpara mai ieftin? astept raspuns 😀

    • Scuza-ma, dar nu ai ales bine exemplul. Daca mamica ta, adica mata, te-a facut mitocan, era in responsabilitatea ta sa nu ramai si dobitoc. Din pacate nu ai reusit. Toate cele bune, Dl. DINU!

  4. Sa-mi fie cu iertare, dar ma-ta n-are cratima?

  5. Geta, de ce ma faci mitocan si dobitoc? frumos nu poti comenta? (ma-ta este prescurtatre la mama ta) ai deja doua comentarii tipice romanului needucat. Este cat se poate de simplu si logic, proiectantului ii trebuie la fel de mult timp sa deseneze celelalte blocuri chiar daca sunt la fel pentru ca pe santier se construieste dupa niste dosare printate desenate calculate. Nu poate veni proiectantul la constructor sa-i zica vezi ca mai ai 3 blocuri la fel – descurca-te! Se pare ca ai niste limitari pe la mansarda. O zi buna sa ai.

    • Diferentele intre cele 4 proiecte in acest caz sunt minore, nu o sa ma convingi niciodata ca la fiecare proiect se reia intreg procesul de proiectare de la zero. Am avut cunostiinte care aveau tangente cu acest domeniu si stiu ca mai mult decat schimbarea datelor din cartusul desenelor nu se face, ma rog, in acest caz amplasarea in teren a blocurilor este la alte cote, dar in rest, copy & paste.