PDL sustine mutarea Liceului de Arte Plastice la scoala de pe Bulevardul Liviu Rebreanu din Timisoara

TIMISOARA. Consilierii locali ai PDL Timis sustin mutarea Liceului de Arte Plastice din Timisoara in incinta Scolii General nr. 9 aflata pe bulevardul Liviu Rebreanu, iar elevii de la Colegiul Tehnic de Vest sa ramana in centrul orasului.

Adelina Tarziu, consilier local al PDL Timis a explicat ca mutarea Colegiului Tehnic de Vest in locul Scolii Generale nr. 9, asa cum propune Primaria Timisoara ar insemna micsorarea numarului de elevi care invata aici.

Pe ordinea de zi a Consiliului Local se afla un proiect care a trecut doar prin Comisia 3 si care prevede mutarea Liceului de Arte Plastice la actualul Colegiu Tehnic de Vest care la randul sau va fi mutat la Scoala Generala nr. 9 de pe bulevardul Liviu Rebreanu. Aceasta decizie pe ultima suta de metri a domnului primar se datoreaza faptului ca primarul a trebuit sa gaseasca o solutie rapida, pentru ca una din minunile realizarilor sale, muninea nr. 77, prevedea ca s-a realizat mutarea Liceului de Arte. Ni se pare anormal sa muti un liceu cu 444 elevi cum este cel de Arte Plastice in spatiul unui liceu, Colegiul  de Vest, cu 470 de elevi„, a spus Adelina Tarziu.

Consilierul local a mai spus ca mutarea Colegiului Tehnic de Vest din zona centrala ar insemna reducerea numarului de elevi care invata aici, deoarece multi fac naveta ori stau in internat.

Propunerea noastra e ca elevii de la Colegiul Tehnic de Vest sa invete in aceeasi locatie, urmand ca spatiul excedentar, de 10 sali de clasa, sa fie atribuit Colegiului National Banatean care e intr-un deficit mare de clase. Cei de la Arte Plastice ar trebui sa mearga pe Rebreanu, la Scoala Generala nr 9. Mutarea Colegiului Tehnic de Vest poate duce la un numar si mai mic de elevi„, a mai declarat Adelina Tarziu.

Consiliul Local Timisoara va lua in discutie, astazi, mutarea unor unitati de invatamant, printre care Liceul de Arte Plastice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.