PDL si PNL Timis se coalizeaza impotriva sistemului de parcare Telpark

Dupa ce s-a revoltat public impotriva ADP si a sistemului Telpark, un consilier liberal s-a trezit cu conturile firmei pe care o conduce, blocate. In acelasi timp, un alt consilier din PDL crede ca in CLT partidele politice ar trebui sa faca front comun pentru a impiedica extinderea Telpark in Timisoara.

Societatea pe care o conduce Ciprian Jichici, consilier local al PNL, a pierdut un proces impotriva ADP inca din anul 2009 si ar fi trebuit sa plateasca suma de 480 de lei catre Administrarea Domeniului Public. Numai ca firma lui  Jichici nu a primit nicio notificare oficiala in acest sens. Dupa data de 11 noiembrie 2010 cand Jichici a declarat public faptul ca este impotriva extinderii sistemului Telpark pe mai multe strazi din Timisoara, acesta s-a trezit ca ADP a blocat conturile societatii pe care o conduce fara a notifica acest fapt inainte. „Cand am aflat, am achitat datoria”, a declarat Jichici.

„Razboiul” lui Jichici cu ADP-ul nu se incheie aici. Consilierul local s-a dus pe strazile Labirint, Amforei, Kogalniceanu, Crizantemelor si in zona Stadionului Dan Paltinisanu, acolo unde Telparkul doreste sa se extinda si a constatat ca desi Consiliul Local nu a aprobat inca extinderea, ADP deja a montat placute prin care isi anunta prezenta. „Pe strada Kogalniceanu au fost amenajate 16 locuri de parcare, pe strada Crizantemelor au fost amenajate 100 de locuri de parcare, adica pe 50% din lungimea strazii. Pe Labirint au fost amenajate 40 de locuri de parcare, iar in rest discutam de locuri de parcare printre blocuri unde parcheaza zilnic mii de masini. In zona stadionului amenajarea a constat in montarea unor popice de plastic”, a declarat Jichici.

Consilierul local spune ca a stat de vorba cu aoemanii din zonele in care se doreste extinderea Telpark, iar acestia sunt revoltati de intentia ADP. „Conform regulamentului telpark, persoanele fizice care locuiesc in zonele unde exista Telpark, au dreptul de a obtine un tichet de parcare gratuit. De aici rezulta ca pe noile parcari vor sta tot cei din zona respectiva, deci ADP nu va castiga nimic”, a explicat Jichici.

Existenta indicatoarelor pe strazile pe care Telpark doreste sa se extinda a fost explicata de Ionel Ursu, seful serviciului Telpark. „In contractul de cesiune e specificata realizarea de investitii. Noi am facut locurile de parcare pe domeniul public si din acest motiv am plasat indicatoarele”, a declarat Ursu.

Si democrat- liberalii, prin vocea consilierului local Constantin Stefan Sandu spun ca sunt impotriva extinderii Telpark. „Am primit sesizari de la cetateni pentru a stopa intinderea caracatitei Telpark. Mizam pe colegii de dreapta din PNL. Le solicitam sprijinul in acest demers”, a declarat si Sandu.

Cei doi spun, la unison, ca demersul lor nu este impotriva ADP care a facut si lucruri bune in oras, cum ar fi izolarea termica a blocurilor, ci este impotriva extinderii sistemului Telpark.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. astia au inebunit cu telpark-ul lor. grija la scris