Noutati :

PD-L si PNL vor ca scolile sa fie pazite de firme specializate, platite din buget

20 februarie, 2011 - 07:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

Sase deputati PD-L, precum si unul liberal, au depus la Senat o initiativa legislativa care prevede ca paza scolilor si a gradinitelor sa fie asigurata de „personal specializat”, ce va fi platit din bugetul de stat, motivand ca fortele de ordine „nu pot acoperi un oras intreg”.

Initiativa este semnata de deputatii PD-L Gheorghe Ciobanu, Cristinel Dugulescu, Mircia Giurgiu, Mircea Lubanovici, Petru Movila, Alin Augustin Popoviciu si de liberalul Horea Uioreanu si prevede ca paza gradinitelor, scolilor si liceelor sa fie asigurata de „personal specializat”, pentru prevenirea oricaror acte ostile care pot periclita viata si integritatea fizica a elevilor si cadrelor didactice.

Acest personal ar urma sa fie platit din fonduri publice, de la bugetul de stat, iar numarul de persoane necesar va fi stabilit de catre Ministerul Educatiei, la propunerea inspectoratelor judetene.

„Fortele de ordine, respectiv Politia, nu pot acoperi un oras intreg, adica sa fie prezenti la fiecare gradinita, scoala generala ori liceu, asta presupunand o suplimentare substantiala a numarului de politisti. Ori acest lucru, in perioada de profunda criza economica in care se regaseste Romania, este de-a dreptul imposibil”, sustin initiatorii, potrivit expunerii de motive.

Initiativa urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului, ca prima Camera sesizata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O prostie.
    Jandarmii si Politia Comunitara trebuie sa aibe aceste atributii. Nu sunt necesare posturi fixe peste tot ci doar patrule care sa-si faca treaba.