Noutati :

Patura care citeste sau lecturi in intersectii ori pe strada sub lumina farurilor, plimbari cu vaporasul si literatura in zece limbi la LitVest 2019, la Timisoara

18 septembrie, 2019 - 01:49 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. In pietele, intersectiile pietonale, liceele sau pub-urile Timisoarei se va citi literatura in zece limbi, iar publicul va fi parte din spectacol.

CITESTE SI: Bataia de joc a DRDP Timisoara pe un drum de 20 km plin de valuri si crapaturi, din Timis, de care depind oameni din 3 localitati. Seful Cristian Ispravnic: S-au facut reparatii cu mixtura stocabila pe 26 mp si prin stropiri succesive pe 516 mp 

LitVest, ajuns la cea de-a opta editie, reuneste comunitatea in jurul cartii, genereaza documente unice, lanseaza traduceri in premiera din autori de varf. Patura care citeste, laboratoarele literare din licee, „intersectiile” literare, lecturile in faruri de motocicleta, realizate in colaborare cu Timisoara Bikers, text concerto-ul Nightlosers sunt cateva dintre repere. Dincolo de evenimentele organizate in premiera, cele consacrate, precum Lecturi aprinse, se vor desfasura dupa scenarii noi. Manifestarea de deschidere, Patura care citeste, se va derula, simultan, si la Jimbolia, in parteneriat cu Biblioteca Oraseneasca, Scoala Gimnaziala si Liceul Tehnologic din oras.

LitVest are ca invitat simbolic un scriitor timisorean disparut in 2019. Este vorba de poetul Traian Dorgosan (1935-2017), „regele” boemei timisorene, a carui opera este in curs de reeditare la Biblioteca Judeteana.

Invitati sa participe la acest eveniment sunt: Anna Blasiak (Marea Britanie), Antoine Cassar (Malta), Alex Ciorogar (RO), Magda Carneci (RO), Gabriela Mocan (RO), Traian Dorgosan (1935-2017, RO), Nurduran Duman (Turcia), Alla Gorbunova (Rusia), Gerður Kristný (Islanda), Borco Ilin (RO), Traian Pop Traian (Germania, RO), Daniela Ratiu (RO), Luis Eduardo Rendón (Columbia), Andrei Ujica (RO), Tea Tulić (Croatia), Indrė Valantinaitė (Lituania), Radu Vancu (RO), Gelu Vlasin (Spania, RO), Stephen Watts (Marea Britanie), Lian Yang (China).

PROGRAMUL LitVest 2019:

MIERCURI, 25 SEPTEMBRIE

Ora 12.00, Patura care citeste, Piata Unirii.
Ora 18.00, Text Buffet. Live-uri literare, recital in limba engleza acompaniat, la chitara, de Horea Crisovan. Stage Pub, str. Marasesti nr 14.

JOI, 26 SEPTEMBRIE

Ora 11.00, Literatura intra-n joc, laboratoare literare in licee.
Ora 17:30, LiteraTura TM, tur cu vaporasul pe Bega, in colaborare cu Societatea de Transport Public Timisoara. O (re)descoperire literara a orasului. Punct de plecare: statia Catedrala Mitropolitana.

VINERI, 27 SEPTEMBRIE

Ora 11.00 Lung de linie. Intersectii literare.
Bac-bac. Bacalaureat stradal, intersectia strazilor Savoya si Ungureanu.
Masa de lucru. Recital international, intersectia strazilor Savoya si Alecsandri.
SporText. Poeme motivationale. Actori, sportivi, scriitori intr-o interactiune inedita, intersectia strazilor Savoya si Mercy. Eveniment organizat in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis, Palatul Copiilor Timisoara si Liceul cu Program Sportiv Banatul Timisoara.

Ora 20.00 Lecturi aprinse. SpotLight, format nou, in colaborare cu Timisoara Bikers. Piata Sf. Gheorghe.

SAMBATA, 28 SEPTEMBRIE

Ora 20.00, Text concerto Nightlosers, concert (contra)punctat de inserturi literare. Pub Manufactura, Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 9.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...