Noutati :

Patru statii de transfer al deseurilor au fost deschise, in Timis. Ce se intampla cu gunoaiele din judet?

23 octombrie, 2013 - 03:26 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. In Timis s-au inaugurat patru statii de transfer al deseurilor, in timp ce autoritatile se straduiesc sa inchida ultimele gropi de gunoi din localitatile judetului. Aceste statii de transfer sunt la Timisoara, Deta, Jimbolia si Faget.

Aceste statii preiau gunoaiele din tot judetul, iar dupa ce acesta va fi impachetat, va putea fi transferat la depozitul ecologic de la Ghizela.

Incepand de acum putem spune ca ne aliniem normelor Uniunii Europene. Avem aceste statii de transfer care preiau gunoiul, in timp ce noi ne straduim sa inchidem gropile de gunoi ramase. Mai sunt persoane care depun gunoiul pe locurile fostelor gropi. Am luat legatura cu cei de la Garda de Mediu si Politie, sa luam masuri impotriva acestora”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

Cele patru statii de transfer fac parte din Proiectul Sistem Integrat de Management in Timis, care este unul complex si se va finaliza la sfarsitul anului viitor. Valoarea totala a proiectului este de peste 177 de milioane de lei, din care 150 de milioane de lei reprezinta cofinantare din fondul european de dezvoltare regionala si contributii de la bugetul de stat.

Proiectul, ce se intinde pe mai multi ani, realizat conform directivelor europene, include deponeul ecologic de la Ghizela si Statia de Transfer a Deseurilor de la Timisoara, centrele de colectare Jimbolia, Deta, Faget, ca si inchiderea gropilor de gunoi de la Parta, Jimbolia, Sannicolau Mare, Buzias, Lugoj, Faget.

In cadrul acestui proiect au fost cumparate 11 masini de gunoi pentru deponeul ecologic de la Ghizela si 100.000 de diverse recipiente pentru colectarea deseurilor. Capacitatea maxima a unei asemenea masini este de 26 de tone.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. depozitul „temporar” de baloti cu gunoi de linga abatorul smithfield, care apare si in pozele google earth, a fost golit?